Jongens namen - Meisjes namen

Nu wél leeuw in Berlijn gevonden, maar dat blijkt letterlijk een knuffeldier

Berlijn, leeuw, leeuwin, zoektocht

Ken je het verhaal van de Berlijnse leeuw, die niet bleek te bestaan? Nou, dat verhaal neemt steeds gekkere wendingen aan.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Huisartsen zien steeds meer jonge kinderen met krentenbaard

Steeds meer jonge kinderen van nul tot vier jaar hebben krentenbaard. De besmettelijke infectie waarbij wondjes en blaasjes ontstaan die meestal op het gezicht zitten en ontzettend jeuken, wordt steeds vaker gezien door huisartsen.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Aantal gevaccineerde baby's duikt voor het eerst in jaren onder 90 procent

Meer kinderen zijn niet gevaccineerd tegen infectieziekten als mazelen en de bof. Voor het eerst in decennia duikt de vaccinatiegraad van kinderen in het eerste levensjaar iets onder de 90 procent. Het RIVM maakt zich zorgen, net als de staatssecretaris van Volksgezondheid.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Veel kinderen zijn te zwaar, maar dat los je niet (alleen) op met minder eten

Ruim één op de acht kinderen in Nederland heeft overgewicht of obesitas. De oplossing lijkt simpel: minder eten en meer bewegen. Maar dat is te makkelijk gedacht, zegt gezondheidswetenschapper Leandra Koetsier tegen NU.nl. "Er zijn allemaal dingen waardoor het niet zo eenvoudig is minder te eten."

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Maakt het krijgen van kinderen gelukkig? Dit zegt de wetenschap

kinderen baby's ouders gelukkig wetenschap neurowetenschapper brein

Maakt het krijgen van kinderen gelukkig? Een neurowetenschapper legt uit wat de wetenschap hierover zegt en wat er met ons brein gebeurt.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Man die eigen baby doodde en moeder de schuld gaf verkeerde in psychose

Ruud S. doodde eigen baby

Vandaag las de officier van justitie zijn eis voor in de zaak tegen Ruud S., die zijn zes maanden oude baby om het leven bracht.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Weer baby geboren met drie biologische ouders door revolutionaire behandeling

In het Verenigd Koninkrijk is opnieuw een baby geboren die drie biologische ouders heeft. De revolutionaire behandeling is wereldwijd nog geen vijf keer toegepast. Het is de eerste keer dat die plaatsvindt in een Brits ziekenhuis.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Moeder- en babysterfte in de wereld neemt maar niet af volgens WHO

De moeder- en babysterfte in de wereld neemt maar niet af. Dat komt doordat er steeds minder geld gaat naar de gezondheid van moeders en pasgeborenen. De overlevingskansen bij de bevalling zijn al sinds 2015 ongeveer hetzelfde.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

NU+ | Zitten je kinderen veel op sociale media? Zo ga je daar als ouder mee om

Kinderen komen steeds eerder in aanraking met sociale media. Lezers vroegen zich op ons reactieplatform NUjij af hoe je daar als ouder mee omgaat. Twee experts leggen uit hoe je kinderen mediawijs maakt.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

NU+ | Bijna gratis kinderopvang trekt investeerders: tijd voor een prijsplafond?

Terwijl de overheid steeds meer geld gaat pompen in kinderopvang, komen er meer investeerders op af. Dat kan goed zijn voor de nodige groei van opvangplekken, maar publiek geld belandt zo wel in diepe zakken. Moet de overheid ingrijpen?

Lees meer

Bron: www.nu.nl

NU+ | Kun je het aan je kind merken als hij of zij seksueel misbruik meemaakt?

Bij elke misbruikzaak die aan het licht komt, voelen we als samenleving woede en onmacht. Ook komt misschien de vraag naar boven: is mijn kind wel veilig en hoe weet ik dat zeker? Gedragen misbruikte kinderen zich op een opvallende manier, en kun je erachter komen of er iets met ze is gebeurd?

Lees meer

Bron: www.nu.nl

‘Mijn kind steelt geld uit mijn portemonnee’

geld besparen, inflatie, ei

Wat kun je doen als je kind geld uit je portemonnee steelt? Tips om het gesprek aan te gaan en wat voor straffen je kunt uitdelen.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Opvoedvraag: ‘Ik vind dat mijn partner de kinderen te veel schermtijd geeft’

schermtijd

Lisa beantwoordt elke week een opvoedvraag. Deze week een vraag van Emma: „Ik vind dat mijn partner de kinderen te veel schermtijd geeft”

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Dilemma: ‘Mijn baby draait tijdens het slapen zijn hoofd steeds in het matras, wat moet ik doen?’

dilemma-baby-slapen

Metro deelt wekelijks het dilemma van een lezer. Deze week: Nore, die bang is omdat haar baby zijn hoofd steeds in het matras draait.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Ouders van baby die op de snelweg werd geboren doen verhaal: ‘Na zes keer persen kwam ze al’

baby snelweg

Shannen van Cortenberghe beviel gisterenmiddag van een dochtertje op de afrit van de snelweg A13 in Delft.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Sociale isolatie en stress van lockdown hadden invloed op hersenen van kinderen

kinderen hersenen lockdown invloed

Wie dacht dat de pandemie alleen impact had op de hersenen van volwassenen, heeft het fout. Ook kinderen ervaren er de nodige gevolgen van.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

NU+ | Week van de Lentekriebels: hoe geef je je kind seksuele voorlichting?

Er is ophef ontstaan over de Week van de Lentekriebels, de themaweek waarin basisschoolleerlingen les krijgen over relaties en seksualiteit. Zo gaat op Twitter een verhaal rond over jonge kinderen die les krijgen over orale seks en masturberen. Wat is er aan de hand? En hoe (en wanneer) doe je dat dan wel: je kinderen uitleggen wat seks is?

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Populariteit Nederlandse voornamen nu terug te zoeken tot 1790

voornaam

Wie benieuwd is hoe populair bepaalde voornamen – laten we eerlijk zijn, jouw eigen...

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Migranten leiden vliegtuigpersoneel om de tuin met neppe zwangerschap en vluchten na noodlanding

vliegtuig kleding

Er zijn vandaag 28 migranten uit het vliegtuig ontsnapt op de luchthaven van Barcelona....

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Zo richt je je achtertuin baby-proof in

Vooral tijdens de zomerdagen wil je heerlijk kunnen genieten van je tuin. Ook wanneer je een kindje hebt, wil je zorgeloos van je tuin kunnen genieten. Toch zijn er wat risico die je kind loopt in de tuin. In dit artikel krijg jij een aantal tips om je tuin baby-proof in te richten, dus lees […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Klein beetje alcohol tijdens zwangerschap kan hersenstructuur foetus aantasten

Het is een veelgehoord advies voor vrouwen om geen alcohol te drinken tijdens de zwangerschap. Oostenrijkse onderzoekers benadrukken dat vrouwen in die periode beter elk glas alcohol kunnen laten staan. Ook kleine beetjes kunnen de hersenen van de foetus aantasten, concluderen ze in een nieuwe studie.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Wanneer is het tijd voor babyschoenen?

Een van de leukste dingen om te kopen voor je beeb? Babykleertjes natuurlijk! Als kersverse ouder heb je mazzel wat dat betreft. Aangezien die kleintjes groeien als kool kun je zowat om de maand een nieuwe garderobe aanschaffen. Rompertjes, shirts, truien en broeken: ze zijn voortdurend in een grotere maat nodig. In de loop van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Dit zijn de meest trendy babynamen van 2022

Hoera! Je bent in verwachting. Ook tijdens de zwangerschap kun je er op en top van genieten door alvast spulletjes te kopen en na te denken over een babynaam. Het kiezen van een goede naam kan behoorlijk lastig zijn. Zo zijn er ouders die het aan laten komen op het allerlaatste moment en dan pas […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

De geboorte van je kind: belangrijke zaken om te regelen

Jij en je partner verwachten een kind en zijn amper in staat om te wachten. Het is een mooie en spannende tijd die eigenlijk met niks anders te vergelijken is. Door al het enthousiasme komt het nog weleens voor dat ouders vergeten om een aantal zaken te regelen. Meestal is dat geen probleem. Maar het […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Je huis kindvriendelijk maken? Hier kun je aan denken

Zijn jij en je partner al ouders geworden van een baby of is er een kleintje op komst? Dan is het belangrijk om na te denken over hoe je jouw woning zo kindvriendelijk mogelijk maakt. Het moet een veilige omgeving worden voor jouw kind om op te groeien. Maar hoe doe je dat, je huis […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Maak nu zelf een fotoboek met foto’s van jouw kind!

Wil je graag een fotoboek maken van je kind? Ontdek hoe je dat het beste kunt doen zodat je alle foto’s mooi met elkaar kunt bundelen. Het is een geweldige herinnering en waarschijnlijk vind je het zelf ook fantastisch om door fotoboeken van vroeger te bladeren. De manier van fotograferen was toen anders en alle […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Europese Commissie wil grondig onderzoek naar dood van baby in Ter Apel

De Europese Commissie wil dat Nederland grondig onderzoekt hoe een baby in de asielopvang in Ter Apel heeft kunnen overlijden. Dat moet helpen voorkomen dat het nog eens gebeurt, laat de Commissie donderdag weten.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Opvoedvraag: ‘Ik kan er niet tegen als anderen mijn kind corrigeren, wat moet ik doen?’

anderen kind corrigeren

Kinderen opvoeden gaat soms gepaard met lastige situaties en ouderlijke zorgen. Daarom beantwoordt Lisa...

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Zwangerschap stress staat een natuurlijke bevalling in de weg

De universiteit van Tilburg heeft als eerste een follow-up onderzoek afgerond waarin de gevolgen van stress tijdens de zwangerschap op de bevalling zijn onderzocht. Voor het onderzoek werden ruim 2000 vrouwen tijdens de zwangerschap gemonitord. De resultaten van dit onderzoek zijn nu bekend gemaakt. Een natuurlijke bevalling Volgens de WHO is er sprake van een […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Zo zorg je ervoor dat je kind niet langer in bed plast: 'Drinken heeft geen invloed'

Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: Mijn kind plast in bed. Hoe kan ik het daarvan afhelpen? Huisarts Monique Tjon a Tsien: "Drinken heeft geen invloed op het bedplassen."

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Johnson & Johnson stopt verkoop van talkhoudend babypoeder volgend jaar

Johnson & Johnson (J&J) heeft donderdag bekendgemaakt dat het in 2023 wereldwijd stopt met de verkoop van talkhoudend babypoeder. Het bedrijf, dat werd aangeklaagd door kankerpatiënten die beweerden dat de talk was verontreinigd met asbest, stopte twee jaar geleden met het gebruik van het ingrediënt in de Verenigde Staten en Canada.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Zorgen rondom couveusekinderen centraal in nieuwe EO-serie

‘Handen aan de Couveuse’, vanaf woensdag 7 september om 21.30 uur bij de EO op NPO 1 In de nieuwe zesdelige EO-serie ‘Handen aan de couveuse’ volgt Anne-Mar Zwart ouders bij wie de roze wolk ver te zoeken is. Hun baby is veel te vroeg geboren of ernstig ziek en ligt daarom op de IC Neonatologie van het Erasmus […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Goede schildklierfunctie moeder essentieel voor ontwikkeling ongeboren kind

Schildklier Organisatie Nederland (SON) presenteert samen met internist-endocrinoloog dr. Tim Korevaar (Erasmus MC, Rotterdam) een speciaal webinar over schildklierziekten en zwangerschap. Hierin komen de nieuwste inzichten aan bod. Kennis, controle en behandeling belangrijk Extra aandacht voor dit thema is hard nodig. Meer dan 302.400 vrouwen in de leeftijdscategorie 15-64 jaar hebben namelijk een schildklieraandoening (RIVM). […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Zo beschermt u zichzelf en uw baby tegen de zon.

Zwanger zijn in de zon kan zeker z’n tol op u nemen. Zo is de kans groot dat u moe en loom zult zijn of het gevoel van misselijkheid kunt ervaren. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u zichzelf goed beschermd tegen de zon. Door de moeheid kan het zo zijn dat u […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Hoe zit het met sporten tijdens de zwangerschap?

Als je zwanger raakt, verandert er veel in je dagelijks leven. Zo ook bij het sporten, want intensieve krachttrainingen zullen er even niet meer voor je in zitten. Waarschijnlijk wil je nog wel fit blijven de komende maanden, maar weet je niet welke oefeningen wel en niet kunnen? Om je op weg te helpen vind […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Hormonale aandoening PCOS vaak pas ontdekt bij uitblijven zwangerschap

PCOS is de meest voorkomende hormonale aandoening en treft een op de tien vrouwen. Zorgwekkend is dat het syndroom vaak pas aan het licht komt als een zwangerschap uitblijft. En dat brengt risico's voor de algemene gezondheid van deze vrouwen met zich mee, zegt fertiliteitsarts Welmoed Reitsma.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Slaapvraag: 'Mijn kind wil niet in z'n eigen bedje liggen, wat nu?'

Eindeloos wiegen, autoritjes maken, white noise-machines of inbakerzakjes: om een kind goed te laten slapen, zijn ouders vaak tot veel bereid. Voor wie het echt even niet meer weet, is er de slaapcoach. We stelden kinderslaapcoach Myrthe Stapper van Slaaptipsvoorbabys.nl de slaapvraag: Wat als mijn kind niet in zijn eigen bedje wil liggen?

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Tijdens lockdowns veel minder kinderen met alcoholvergiftiging opgenomen

Tijdens de lockdowns in strijd tegen het coronavirus slonk het aantal kinderen dat in Nederland met een alcoholvergiftiging werd opgenomen, zo blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in The Journal of Adolescent Health.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Behandelkamer kindvriendelijker dankzij donatie Breedveld & Schro¨der

Robin Marse´, directeur van Breedveld & Schro¨der overhandigde dinsdag 10 augustus een cheque t.w.v. 2.500 euro aan de afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis. Breedveld & Schro¨der is dit jaar verkozen tot Onderneming van het jaar 2021 in Almere. De prijs van deze verkiezing bestaat uit het geldbedrag dat de onderneming aan een zelfgekozen maatschappelijk doel […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

De perfecte huisdieren die goed samengaan met kleine kinderen

Deze huisdieren gaan goed samen met kleine kinderen Bent u op zoek naar de perfecte huisdieren die goed samengaan met kleine kinderen? Door te kiezen voor een huisdier, kunt u uw kinderen al vanaf een jonge leeftijd verantwoordelijkheidsgevoel bijbrengen. Er is voor kinderen niets leuker dan een konijnenhok met een paar zachte, lieve konijnen. Wij […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Een kind met koorts? Vertrouw als ouder op je eigen gevoel

Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: mijn kind heeft koorts. Wanneer moet ik me zorgen maken? Huisarts Katrien van Wijnendaele: "Zelfs bij veertig graden koorts hoef je je niet direct zorgen te maken."

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Last van dikke enkels tijdens je zwangerschap? Dit kun je eraan doen!

Je zwangerschap is een magische tijd. Je lichaam creëert immers een nieuw leven! Maar hoe magisch dit ook is, voor veel moeders is het ook een lastige tijd. Je zeult in de laatste maanden immers altijd die zware buik mee en je kunt last hebben van allerlei kwaaltjes. Denk aan misselijkheid, vermoeidheid, het feit dat […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Medische badbevalling in het Spaarne Gasthuis

Vanaf 1 juni is het voor zwangeren met een medische indicatie mogelijk om in het Spaarne Gasthuis in bad te bevallen. Om dit te vieren zullen de eerste drie badbevallingen door het Vrouw & Kind centrum gefinancierd worden. Voor de badbevalling is een speciaal bad beschikbaar, die is ontworpen om op een veilige manier te […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Zieke kinderen willen volgens ombudsman meebeslissen over alles rond ziekte

Kinderen die medische zorg ontvangen, voelen zich soms onvoldoende gehoord bij voor hen belangrijke beslissingen. Kinderombudsman Margrite Kalverboer roept professionals en bestuurders in de zorg, het onderwijs en de sport op hiermee rekening te houden. Daarbij gaat het volgens haar niet alleen om medische beslissingen.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

'Een ontroostbare baby, maar ik werd weggezet als bezorgde moeder'

Nachtenlang liepen Marloes Munsters (30) en haar man Paul met hun ontroostbare baby Nine door het huis. Maar alles was in orde, vond de huisarts. Het bleek een koemelkallergie, maar dat werd pas laat herkend.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Een op de twintig vrouwen drinkt tijdens vroege zwangerschap

Een op de twintig vrouwen drinkt tijdens de vroege zwangerschap, blijkt uit onderzoek met een speciaal ontwikkelde test van het Erasmus MC.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Je baby wordt een kleuter, tijd voor een nieuw bed!

Na jouw bevalling kom je in een volledig nieuwe situatie terecht. Je merkt gaandeweg dat de tijd veel sneller gaat dan je eigenlijk verwacht en je baby wordt al snel een echte peuter. In de beginfase van de peuterperiode is de ledikant nog prima en veilig, maar naarmate je peuter de leeftijd van 3 à […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Een kinderbril is minder onschuldig dan hij lijkt'

Kinderen zien steeds slechter. Hun ogen passen zich aan aan weinig buitenlicht en veel schermgebruik, waardoor ze vergroeien en veraf kijken lastiger wordt. Die schade is blijvend, maar de echte problemen openbaren zich vaak pas op latere leeftijd. Hoe zorg je ervoor dat dit jouw kinderen niet gebeurt?

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Welke babykleding? De garderobe van een newborn

Het is niet makkelijk om kleding te kopen voor je baby. Je weet nog niet hoe groot hij of zij wordt en weet misschien het geslacht nog niet. Toch moet je wat outfits klaar hebben liggen voor de eerste weken. Hoeveel je precies nodig hebt, is afhankelijk van hoe vaak jij de wasmachine aan wilt […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Tiny Library verduurzaamt de babymarkt met Bugaboo als partner

Op Earth Day 2021 lanceerde hét huurplatform voor babyproducten, Baby Exchangerie, haar nieuwe merknaam: Tiny Library – a parenthood circle for a sustainable start. Hiermee start ook een mooie samenwerking met kinderwagenmerk Bugaboo, welke zich als circulaire partner heeft aangesloten bij het duurzame babyplatform. Tiny Library hoopt zo nog meer jonge ouders te bereiken waarmee zij […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Bekkenbodem trainen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap en bevalling wordt je bekkenbodem flink opgerekt. Dit kan zowel tijdens als na de zwangerschap vervelende kwaaltjes als gevolg hebben, zoals bekkeninstabiliteit of incontinentie. Al tijdens de zwangerschap kun je de bekkenbodemspieren trainen om klachten in de toekomst te voorkomen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.   […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Verbonden met jouw te vroeg geboren baby dankzij de NeoZorg app

Het Maasstad Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis lanceren een nieuwe app die de ouders van pasgeboren baby’s op de afdeling Neonatologie helpt bij de zorg voor hun baby. Met de NeoZorg app blijven ze, ook als ze even niet in het ziekenhuis kunnen zijn, door middel van berichten en foto’s in contact met hun baby. […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Nog veel onwetendheid over veelvoorkomende complicatie zwangerschapsdiabetes

Naar schatting krijgt minstens één op de twintig vrouwen zwangerschapsdiabetes. Maar niet iedere zwangere vrouw houdt er rekening mee. Die onwetendheid is niet zonder gevaar, zeggen experts. In het rijtje met risico's staan onder meer een te grote baby en complicaties bij de bevalling. Ook is de kans een stuk groter dat je na de zwangerschap diabetes type 2 krijgt, net als je kind in zijn of haar latere leven.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Prins Harry schrijft emotionele boodschap voor kinderen die ouder aan corona hebben verloren

Harry en Meghan

Prins Harry doet voor kinderen die een ouder hebben verloren een emotioneel boekje open over het overlijden van zijn moeder, Prinses Diana.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Nieuwe glucosetolerantietest bij verdenking op zwangerschapsdiabetes

Zwangeren ervaren nieuwe test als patiëntvriendelijker. Bij verdenking op zwangerschapsdiabetes biedt Máxima MC vanaf nu een nieuwe glucosetolerantietest aan. De smaak is verbeterd en de hoeveelheid van de in te nemen suikeroplossing is met een derde verminderd. Hierdoor kunnen zwangere vrouwen de suikeroplossing voor de test makkelijker innemen en wordt deze beter gedragen. Hiermee wordt […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

4 tips om je kind te laten doorslapen

Gebroken nachten zijn altijd zwaar en vervelend. Je lichaam is erop gebouwd om de nacht goed door te slapen. Als dat wordt verstoord, ben je de volgende ochtend moe en prikkelbaar. Als je een baby hebt, zijn gebroken nachten helaas onvermijdelijk. Je baby moet tenslotte ’s nachts gevoed worden. Na verloop van tijd is dat […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Tandenpoetstips voor kinderen: 'Melktandjes zijn extra gevoelig'

De meeste kinderen in Nederland gaan pas na hun vierde verjaardag voor het eerst naar de tandarts. Ruim op tijd, zou je denken, maar helaas: veel kinderen hebben dan al behoorlijk last van tandplak.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

CenteringZorg tijdens zwangerschap bespaart zorgkosten

CenteringZorg (CenteringPregnancy) tijdens de zwangerschap leidt tot beter gezondheidsgedrag waardoor zorgkosten in de toekomst worden bespaard. Dit blijkt uit een economische evaluatie van TNO over CenteringZorg in Nederland.   De onderzoekers adviseren dan ook om te investeren in de verdere implementatie van CenteringZorg in Nederland zodat alle zwangere vrouwen in Nederland toegang hebben tot deze vorm van zorg. […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Inwoners Meerssen zien regen van vallende vliegtuigonderdelen, vrouw en kind gewond

De inwoners van de Limburgse plaats Meerssen, nabij Maastricht, zijn enorm geschrokken van de vallende vliegtuigonderdelen op zaterdag. Na een explosie in de motor van een vrachtvliegtuig vielen talloze onderdelen als een regen op de plaats neer. "Ze hebben dit heel intens beleefd. De schrik zit er goed in", zo zegt burgemeester Mirjam Clermonts.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Lang na de bevalling nog steeds moe? Dat kan postnatale depletie zijn

Het is normaal dat je soms uitgeput bent als moeder, maar als die uitputting uit de hand loopt en je altijd oververmoeid en overbelast bent, dan kan je zomaar last hebben van postnatale depletie.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Altijd, nu en voor altijd, Jij en je kind

Het gaat allemaal om onvoorwaardelijke liefde. Voeg kleur toe aan je actieve familie uitstapjes. #BringYourLife We vieren de eerste verjaardag van de populaire buggy Thule Spring met de wereldwijde lancering van een frisse nieuwe kleur. Met deze nieuwe Thule Spring Misty Rose Melange brengt Thule de kleuren van de natuur naar de stad. Voor actieve […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Verhalen van een verloskundige

Verhalen van een verloskundige: Op 14 januari verschijnt Een hele bevalling van Leah Hazard bij uitgeverij Spectrum Een ode aan de moed van verloskundigen en van de vrouwen waar ze voor zorgen Verloskundigen zijn er op enkele van de meest uitdagende, bekrachtigende en bepalende momenten van het leven. De Engelse verloskundige Leah Hazard heeft het […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Muisarmpjes en tabletnekken: hoe komen kinderen de coronaschermtijd door?

Schermtijd inperken en lekker veel naar buiten met de kinderen; al voor de coronacrisis was het een speerpunt van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Nu we meer binnen zitten dan ooit, kunnen we wat creativiteit goed gebruiken. Sommetjes stoepkrijten, tafels oefenen op de trap en met het hele gezin naar buiten, tipt Yolanda van Hoorn van Zit met Pit.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Plotseling onverwacht overlijden van baby’s toegenomen

Er is in 2019 een lichte stijging vastgesteld van het aantal baby’s dat plotseling en onverwacht is overleden in Nederland. Nu zijn er twee definities: wiegendood / SIDS wordt gebruikt als een niet ziek kind plotseling en onverwacht overlijdt zonder duidelijk oorzaak. SUDI staat voor Sudden Unexpected Death in Infancy en hierbij worden alle doodsoorzaakcategoriee¨n […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Noodopvang voor kinderen van ouders met cruciaal beroep en kwetsbare kinderen

Het kabinet vindt het belangrijk dat er kinderopvang beschikbaar blijft voor ouders met een cruciaal beroep zodat zij kunnen blijven werken. Ook vindt het kabinet het van belang dat kinderen die vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig hebben naar de opvang kunnen blijven gaan. Net als tijdens de lockdown dit voorjaar is […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

UNICEF: Op nieuwjaarsdag meer dan 370.000 nieuw geboren baby’s

Op nieuwjaarsdag, worden naar schatting wereldwijd 371.504 baby’s geboren, dat zegt UNICEF. De eerste baby wordt naar verwachting verwelkomd in Fiji, de laatste in de Verenigde Staten. In Nederland zullen op nieuwjaarsdag zo’n 458 baby’s het levenslicht zien.    Meer dan de helft van de geboortes vindt naar verluidt plaats in 10 landen: India (59.995), China (35.615), […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Meer tijd voor jezelf? Opvoedexperts: 'Laat je kinderen met rust'

December is vaak al de drukste maand van het jaar, maar in tijden van lockdown nog drukker dan anders. De kerstvakantie begint, de kinderen zijn thuis, maar leuke uitjes kun je vergeten. Hoe leer je je kinderen zichzelf te vermaken, zodat je toch nog wat vrije tijd over houdt? Opvoedexperts geven tips en delen hun persoonlijke ervaringen.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Bespreek inleiding bij 41 weken met vrouwen die hun eerste kind krijgen

Het beleid in Nederland is om bij een normaal verlopende zwangerschap de baring bij 42 weken in te leiden. Bij een eerste kind zijn er nieuwe aanwijzingen om te overwegen dit bij 41 weken te doen. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Verloskunde van Amsterdam UMC in samenwerking met Radboudumc en het Zweedse Sahlgrenska […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Delftse onderzoekers ontwikkelen sensor voor zuurstofverzadiging bij premature baby’s

Artsen moeten bij te vroeg geboren baby’s van alles in de gaten houden. De zuurstofverzadiging (‘oxygenatie’) van bloed in de hersenen is daarbij misschien wel het allerbelangrijkst. Tot wel 50 procent van de te vroeg geboren kinderen loopt namelijk hersenschade op, wat leidt tot neurologische problemen. Onderzoekers van de TU Delft hebben nu een draadloze […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Empathisch vermogen kinderen belangrijke voorspeller voor agressief gedrag

Kinderen die al op heel jonge leeftijd minder empathisch reageren dan leeftijdsgenoten, vertonen op latere leeftijd vaker bovenmatig agressief gedrag. Dat concludeert Malou Noten in haar proefschrift. Promotie op 25 november. Noten toont met diverse onderzoeken aan dat agressief gedrag al in de peutertijd voorspeld kan worden door te kijken hoe empathisch het kind reageert. […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Hoe relatie tussen leraar en ouders taalontwikkeling van jonge kinderen kan bevorderen

Op jonge leeftijd bestaan al grote verschillen tussen kinderen wat betreft hun taalvaardigheid, zoals de omvang van hun woordenschat. Deze verschillen worden sterk bepaald door het opleidingsniveau en geletterdheid van ouders. Hoe maak je als leraar contact en zoek je aansluiting bij ouders die andere sociaaleconomische en culturele achtergronden hebben en andere talen spreken dan […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Dringend advies: ga met Sint-Maarten niet met je kind langs de deuren

Een foto van kinderen die Sint-Maarten vieren

Ga met Sint-Maarten niet met je kinderen langs de deuren om snoep op te halen. Dat is nu officieel 'een dringend advies'.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Meer onderzoek nodig naar hart- en vaatziekten door zwangerschapsproblemen

Onderzoek naar de risicofactoren voor hart- en vaataandoeningen heeft zich in het verleden vooral gericht op klassieke factoren waar zowel mannen en als vrouwen mee te maken kunnen hebben. Denk aan hoge bloeddruk, hoog cholesterol of diabetes. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen mannen en vrouwen in het ontstaan van hart- en vaatziekten. In het […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

UNICEF: Bijna 2 miljoen baby’s jaarlijks doodgeboren

Jaarlijks worden wereldwijd bijna 2 miljoen baby’s doodgeboren. Door de gevolgen van de coronacrisis kunnen daar nog eens 200.000 baby’s bij komen, dat concludeert UNICEF in een vandaag verschenen rapport. ‘Een levenloos geboren kind is een diep, tragisch verlies waar ouders jarenlang mee kunnen worstelen. Dit rapport geeft aan hoe groot dit verborgen leed is,’ […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Risico op voorstadium hartfalen door zwangerschapsvergiftiging

Promotieonderzoek toont belang follow-up na pre-eclampsie Bij een kwart van de vrouwen die een zwangerschapsvergiftiging hebben doorgemaakt, zijn al voortekenen van hartfalen aanwezig. Deze vrouwen lopen ook een groter risico op andere hart- en vaatziekten in de toekomst. Dat concludeert Nicki Breetveld na haar promotieonderzoek aan het Maastricht UMC+. De bevindingen onderstrepen het belang van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Langere zwangerschapsduur heeft invloed op hersenontwikkeling

Vroeggeboorte kan leiden tot kleiner hersenvolume op latere leeftijd van het kind . Hoe langer de zwangerschapsduur, hoe groter het hersenvolume van de baby. Ook als de zwangerschap voldragen is. Dat blijkt uit onderzoek van Generation R van het Erasmus MC dat  is gepubliceerd in JAMA Pediatrics. “We zien het aantal inleidingen van de bevalling […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Kat kwijt na overstap op Schiphol, stel vliegt terug uit Atlanta: ‘Waar is mijn baby?!’

Kat kwijt na overstap, stel vliegt terug van Atlanta naar Schiphol

Gisteravond liep een kat door vertrekhal 3 op Schiphol, vertelt Eelco Miedema van de Dierenambulance Amsterdam. „Dat is ongebruikelijk."

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Televisie kijken met je kind, welk tv pakket heb je nodig?

Televisie kijken gaat tegenwoordig niet meer zoals vroeger. Het is gemakkelijker geworden om zelf te kiezen welke films en series je graag wilt kijken. Daarvoor kun je gebruik maken van allerlei diensten, zoals Videoland en Netflix. Toch kijken veel ouders nog graag ‘ouderwets’ tv met hun kinderen. Welk tv pakket heb je eigenlijk nodig? Voordelen […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

5 tips om je babykamer goedkoop in te richten

Wanneer je in verwachting bent van je kleine wondertje is het inrichten van de babykamer misschien wel één van de leukste dingen om te doen. Verf kopen, een inrichting samenstellen, sfeer aanbrengen… En wist je dat je hier niet eens een groot budget voor uit hoeft te trekken? Met deze tips kun jij jouw babykamer […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Vergoeding voor ouders die buiten de noodregeling kinderopvang vallen

Er komt een vergoeding voor ouders die tijdens de gedwongen sluiting van de kinderopvang vanwege Corona de rekening hebben doorbetaald en tot nu toe buiten de compensatieregeling vielen. Het gaat om de ouders van naar schatting 3.700 kinderen die de kosten voor kinderopvang geheel zelf betalen en dus geen gebruik maken van kinderopvangtoeslag of een […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

UNICEF: ‘Driekwart van kinderproducten in supermarkten onverantwoord’

Bijna driekwart van de kinderproducten in Nederlandse supermarkten, past niet in een gezond voedingspatroon voor kinderen. Ook wordt bij een kwart van deze producten kindermarketing gebruikt. Dat concludeert UNICEF vandaag op basis van grootschalig onderzoek, waarbij gekeken is naar de samenstelling en de promotie van producten voor kinderen.   ‘Goede voeding is een kinderrecht’, zegt […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Liever vóór zwangerschap stoppen met roken dan tijdens

Stoppen tijdens de zwangerschap geeft nog steeds verhoogd risico op complicaties. Stoppen met roken vóór de zwangerschap is veel beter dan stoppen tijdens de zwangerschap. Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap pas stoppen, hebben nog steeds een verhoogd risico op een laag geboortegewicht en op overgewicht later in hun leven. Dat blijkt uit onderzoek […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

5X leuk buitenspeelgoed voor kinderen

Heerlijk buiten spelen met het mooie weer: is er een betere dagbesteding voor de kids? Nu is er natuurlijk volop te zien, ontdekken en beleven in de achtertuin; maar wat kun je de kids nog meer geven om zich uren te vermaken? We hebben het leukste buitenspeelgoed voor kinderen voor je op een rijtje gezet! […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Wil jij iets afvallen na de bevalling? Volg deze do’s and dont’s!

Het is natuurlijk heel normaal dat je aankomt tijdens de zwangerschap, er verandert veel in je lichaam en dat gaat ook gepaard met de nodige zwangerschapskilo´s. Nu bestaat er dan ook de kans dat je na de bevalling wilt afvallen, en gaat zoeken naar manieren om dit te doen. En wij zijn hier om je […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Lekker combineren met Dirkje babykleding

Als je kleintje jou aankijkt, voel je een en al liefde. Wanneer je baby duidelijk laat merken zich bij jou thuis te voelen, dan wil je niets anders dan het beste voor je kind. Je baby groeit als kool en heeft regelmatig nieuwe kleertjes nodig. Je bent altijd op zoek naar babykleding die zo comfortabel […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

App laat grootouders voorleesverhaaltjes inspreken voor kleinkinderen

Nu de basisscholen de draad weer oppakken komt er langzaamaan structuur en regelmaat in de week voor gezinnen in Nederland. Dit geldt helaas niet voor de opa’s en oma’s. De meesten moeten inmiddels al acht weken geïsoleerd leven en hun bezoekje aan de kleinkinderen nog even uitstellen. Edu Play Book, een educatieve app voor kinderen, […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Per dag 9 kinderen verwond door voetje tussen de spaken

We fietsen wat af in Nederland! En we nemen onze kinderen al vanaf jonge leeftijd mee op de fiets. Helaas gaat dat niet altijd op een veilige manier. In 2018 kwamen per dag gemiddeld 9 kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar op de Spoedeisende Hulp, doordat een voetje tijdens het fietsen tussen […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Wat te doen bij huilbaby?

Heb jij het gevoel dat jouw baby meer, harder en langer huilt dan andere baby’s? Dat kan. In Nederland is waarschijnlijk zo’n twee procent van alle baby’s huilbaby. Deze definitie wordt pas gegeven wanneer een baby in een periode van minstens drie weken, drie of meer dagen per week, minimaal drie uur huilt. Andere kenmerken […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Wat als je langgekoesterde droom een kind te krijgen niet gaat zoals gehoopt

Het volgend jaar gezin: of hoe het plan om papa te worden een tragikomische processie van tien jaar werd 1 op de 6 koppels hebben problemen om een kindje te krijgen. Toch blijft een onvervulde kinderwens helaas nog altijd een taboe. In zijn nieuwe boek brengt Leander Verdievel het waargebeurde en ontwapenend eerlijke verhaal van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Meest voorkomende zwangerschapskwalen

Iedere vrouw ervaart de zwangerschap weer anders. Waar de één nergens last van heeft en het zelfs jammer vindt dat de zwangerschap voorbij is, voelen bij een ander die negen maanden als jaren door allerlei kwalen. Zwangerschapskwalen variëren van vermoeidheid tot aan spataderen. Welke zwangerschapskwalen herken jij bij jezelf? Vermoeidheid Vermoeidheid is met stip op […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Help, mijn baby heeft puistjes!

De grootste zorg die je als ouder hebt, is de gezondheid van je kindje. Vooral als je voor het eerst moeder of vader wordt, kun je bij elk scheetje de huisarts willen bellen. Gelukkig zijn veel aandoeningen onschuldig en gaan ze vanzelf weer over. Wanneer je baby puistjes krijgt, kun je toch wel even schrikken! […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Online informatiebijeenkomst voor ouders èn kinderen over corona

Donderdag 14 mei, van 19.00 tot 20.00 uur, via YouTube en Facebook Op donderdag 14 mei houdt Erasmus MC de tweede online informatiebijeenkomst voor patiënten. Het is de bedoeling, deze informatiebijeenkomsten vaker te houden ten tijde van de coronacrisis. Aanstaande donderdag is de bijeenkomst bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen die in behandeling of onder controle […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Puur geluk en hartverscheurend verdriet in Dagboek van een verloskundige

Dagboek van een verloskundige is een intiem en openhartig portret van de ervaringen van een verloskundige en beschrijft een jaar uit het leven van Marlies Koers die, wanneer ze 25 is, eigenaar wordt van een verloskundigenpraktijk. Het feestje om dit te vieren wordt ruw onderbroken als Marlies weg moet in verband met een noodgeval met […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Lockdown aangename adempauze voor gepeste kinderen'

Vanaf maandag gaan de scholen weer open. Dat is niet voor alle kinderen iets om naar uit te kijken. Naar schatting 10 procent van alle kinderen in het basisonderwijs wordt gepest. Voor hen was de lockdown een welkome adempauze. "Mijn zoon bloeide thuis helemaal op. Hij is een heel ander kind."

Lees meer

Bron: www.nu.nl

1E lijns verloskundigen weer welkom in WZA

 Zwangere vrouwen die in het WZA willen bevallen, kunnen vanaf vandaag weer hun eigen verloskundige meenemen. Door de coronacrisis was dit enige weken niet mogelijk. Vrouwen die poliklinisch willen bevallen, kunnen vanaf vandaag dat weer doen in het WZA onder begeleiding van hun eigen, vertrouwde verloskundige. Deze eerstelijns verloskundigen konden de afgelopen weken niet bij […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Een baby krijgen in coronatijd: 'Geen kraam, maar raambezoek'

Kraambezoek wordt raambezoek, de moeder moet alleen naar de spannende twintigwekenecho, en wie graag met een doula of haar moeder erbij wilde bevallen, kan dat op haar buik schrijven. Baby's worden tijdens de coronacrisis geboren met zo weinig mogelijk mensen erbij en mogen alleen via glas worden bewonderd.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Je leefruimte met kleine kinderen slim inrichten in tijden van binnenblijven

10 makkelijke interieur life hacks van Stokke en The Positive Family Academy Het gemiddelde Nederlandse gezin bestaat uit een vader, moeder en 2 kinderen die samenwonen op een oppervlak van 100m² [1], vergelijkbaar met de grootte van een gemiddelde gymzaal. Doordat veel gezinnen ‘compact wonen’ is het van belang om alle ruimte die ze hebben […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Voeding kan luchtweginfecties bij kinderen doen afnemen

Voor jonge kinderen (1-4 jaar) die vaker dan gemiddeld hoesten, koorts hebben of verkouden zijn, is er nog geen doeltreffende oplossing. Het is vaak jaren wachten en doormodderen tot de infecties van de bovenste luchtwegen verdwenen zijn. UT promovenda en kinderarts Ellen van der Gaag (Ziekenhuisgroep Twente) deed onderzoek naar deze groep kinderen en pleit […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Gepersonaliseerde medicatie uit de 3D-printer voor jonge kinderen

Veel jonge kinderen hebben moeite met het slikken van medicatie. Commerciële tabletten zijn te groot, de drankjes smaken vies en bevatten vaak een onjuiste dosering. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wil daarom gepersonaliseerde medicatie op maat maken met behulp van een 3D-printer.  Medicatie die uit de printer komt rollen? Het klinkt erg futuristisch, maar […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Centering Pregnancy: met z'n tienen naar de verloskundige

Bij Centering Pregnancy gaan vrouwen in groepen in plaats van alleen naar de verloskundige. En dat leidt tot positieve resultaten, zo blijkt uit onderzoek. "Doordat vrouwen hun ervaringen delen, is de informatie die ze krijgen veel completer."

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Veelgestelde vragen over coronavirus en kinderopvang

Moeten kinderopvangorganisaties hun deuren sluiten? Er is momenteel geen aanleiding om kinderopvangorganisaties te sluiten. De lokale GGD kan in overleg met de lokale autoriteiten adviseren om een kinderopvangorganisatie – of een deel daarvan – te sluiten.  Kunnen mijn kinderen naar de kinderopvang als ze op wintersportvakantie zijn geweest? Mijn gezin komt net terug van (wintersport)vakantie. […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

UMCG biedt online-cursus over gezondheid na de zwangerschap aan

Speciaal voor vrouwen die zwanger zijn, een zwangerschap plannen of recent een baby hebben gekregen, biedt het UMCG in samenwerking met de RUG een gratis online cursus over gezondheid na de zwangerschap aan. Het krijgen van een kind is een zeer bijzondere gebeurtenis, maar na de bevalling kan er veel gebeuren met de gezondheid van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Eerste baby in nieuwe verloskamers WZA geboren

Dinsdag 21 januari nam het Ouder en Kind-centrum van het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) vier gloednieuwe verloskamers en zes eenpersoonskamers in gebruik. Binnen enkele uren na de inhuizing werd de eerste baby in de nieuwe verloskamer geboren: Maël. De laatste snoeren moeten nog doorgetrokken worden, in de gang ontbreken nog enkele plafondplaten, maar de slingers […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Yoga tijdens je zwangerschap!

Zwanger en Yoga Misschien deed je al jaren aan yoga voordat je zwanger werd, of misschien heb je nu eindelijk eens tijd om het te proberen! Maar yoga tijdens je zwangerschap, is dat wel een goed idee? Wij hebben het voor je uitgezocht. Yogakleding Yoga is echt een momentje voor jezelf en het nieuwe leven […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Ruim 20% meer bevallingen in het Flevoziekenhuis

Het afgelopen jaar hebben er in het Flevoziekenhuis in Almere in totaal 2508 bevallingen plaatsgevonden. Dit is een stijging van ruim 20% ten opzichte van vorig jaar. De stijging heeft vooral te maken met de sluiting van MC IJsselmeerziekenhuizen Lelystad in november 2018. Het gemiddeld aantal tweelingen is gelijk gebleven. Per jaar bevallen ongeveer 45 […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Helemaal 2020: lease je babyuitzet!

Ben je zwanger? Gefeliciteerd, wat een prachtige tijd ga jij tegemoet! Maar ook een tijd waarin het huis, inclusief babykamer in orde moet worden gemaakt en de kosten vaak de pan uitrijzen voor de komst van jouw kleintje.  Baby Exchangerie besloot dat dit anders kan en creëerde hét platform waar jij op een duurzame manier […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Handige apps tijdens de zwangerschap

Onlangs heb je het heugelijke nieuws gekregen dat je zwanger bent. Wat spannend! Je staat op het punt om een nieuw mensje in de wereld te brengen, een mensje waar je veel genegenheid en liefde van krijgt. Iets mooiers om naar uit te kijken is er niet! Hoewel je waarschijnlijk niet kunt wachten tot je […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Handige accessoires voor tijdens de zwangerschap

Handige accessoires tijdens de zwangerschap Tijdens de zwangerschap zul je merken dat je veel spullen moet aanschaffen voor jouw baby. Veel zwangere vrouwen vergeten hierdoor helemaal om ook voor zichzelf te shoppen. Terwijl het zo belangrijk is om in deze periode juist goed voor jezelf te zorgen. Daar hoort jezelf af en toe verwennen met […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Virtual Reality voorbereiding kinderen op pijnlijke operatie: minder morfine nodig

Kinderen die met Virtual Reality (VR) op een pijnlijke operatie worden voorbereid, hebben achteraf de helft minder vaak morfine nodig dan kinderen die dezelfde operatie krijgen zonder VR voorbereiding. Uit onderzoek van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis blijkt dat het gebruik van Virtual Reality (VR) om kinderen voor te bereiden op een operatie effect heeft op […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Zo voorkom je nachtmerries bij kinderen door verbeelding te gebruiken

De drukte rond Sinterklaas kan bij kinderen voor behoorlijk wat spanning zorgen. En dat kan zich ook 's nachts uiten, in de vorm van (enge) dromen. GZ-psycholoog Arina de Vries, gespecialiseerd in slaap en slaapproblemen, legt uit hoe dat zit en hoe je de verbeelding van kinderen kunt gebruiken om enge dromen en nachtmerries te voorkomen.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Hip Huisje verovert kinderkamers met luipaarden en lama’s

Dierenthema’s zijn momenteel helemaal hot. Reden voor Hip Huisje om hier een compleet nieuwe collectie aan te wijden. Met de luipaarden en lama print collectie creëer je een beestachtige baby- of kinderkamer. Van behang en muurstickers tot kussens, groeimeters en posters. De knuffelbare prints zijn niet alleen een geweldige blikvanger, ze veroveren ook het hart […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'DNA-onderzoek moet uitwijzen of Van D. echt vader is van verscholen kinderen'

Het Openbaar Ministerie wil door middel van DNA-onderzoek uitwijzen of Gerrit Jan van D. echt de vader is van zes inmiddels volwassen kinderen die jarenlang verscholen leefden op een boerderij in het Drentse Ruinerwold, schrijft het Dagblad van het Noorden (DvhN) maandagavond.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Vrouw verliest geheugen bij bevalling, echtgenoot schrijft liefdesboek

Het lijkt bijna een filmscenario: het Amerikaanse echtpaar Steve en Camre Curto zijn al tien jaar bij elkaar, maar daar kan Camre zich na haar bevalling niks meer van herinneren. Ze verloor daarbij namelijk haar geheugen. De manier waarop Steve daarmee omgaat is echter té romantisch! 

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Eén op drie kinderen groeit op in ongezonde woning

Eén op de drie kinderen in Nederland leeft in een ongezonde woning, waar sprake is van vocht en schimmel, donkere ruimtes, geluidsoverlast of lage temperaturen. Opgroeien in ongezonde huizen wordt geassocieerd met een grotere kans op gezondheidsproblemen als astma, eczeem en luchtwegaandoeningen. Het heeft ook een negatieve impact op de leerprestaties van kinderen. Ieder jaar missen Nederlandse […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Pasgeboren Race zorgt voor nieuw babybedje op de Nederlandse en Belgische markt

Sarah Watts was nog maar net moeder van zoontje Race toen ze alweer aan het werk ging. De jonge onderneemster ontdekte namelijk dat wiegen hét geheim was om haar baby goed te laten doorslapen. Omdat ze dit graag met andere ouders wil delen lanceert ze BabyRace, een elegant babybed met wiegfunctie. Mooie herinneringen en dromen […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Wereldwijd een op drie kinderen onder de vijf ondervoed of te zwaar'

Wereldwijd heeft een op de drie kinderen te lijden onder slechte voeding en gebrekkige nationale voedselsystemen, schrijft UNICEF in het dinsdag gepubliceerde rapport The State of the World's Children 2019. Ongeveer 200 miljoen kinderen onder de vijf jaar zijn ondervoed of kampen met overgewicht. Bijna 150 miljoen kinderen worden door ondermaatse eetpatronen belemmerd in hun groei.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

'Meeste kinderartsen vinden dat jonge patiënt recht heeft op euthanasie'

Acht op de tien artsen die de afgelopen jaren jonge, ondraaglijk lijdende kinderen van onder de twaalf jaar behandelden, vinden dat actieve levensbeëindiging onder bepaalde omstandigheden mogelijk moet zijn, blijkt uit onderzoek van drie Nederlandse academische ziekenhuizen.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Heb jij al een geboortekaartje uitgekozen voor je aanstaande kindje?

Heb jij al een geboortekaartje uitgekozen voor je aanstaande kindje? Wij van Koningkaart kunnen ons voorstellen dat dit niet zo makkelijk is als het lijkt. Er valt over veel na te denken: welk formaat kies je, voor welke kleuren ga je, voeg je een illustratie of een foto toe en op welke papiersoort laat je […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Een kind dat gezond eet, heeft in principe alleen vitamine D extra nodig'

Veel multivitamines voor peuters zijn niet afgestemd op hun behoefte, bleek recentelijk uit onderzoek van de Consumentenbond. Meer dan de helft bevat te weinig vitamine D en een aantal producten bevat een te hoge dosis vitamine A of foliumzuur. Hoeveel hebben kinderen eigenlijk nodig? En hebben multivitamines voor jonge kinderen überhaupt zin? Tien vragen over vitamines aan voedingsdeskundige Suzan Tuinier.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Voordelig je kinderen meeverzekeren

Minderjarige kinderen moeten worden meeverzekerd op de polis van de ouders. Op welke polis de kinderen meeverzekerd worden is de keuze van de ouders. Heeft één van de ouders een uitgebreidere dekking in de zorgverzekering? Zet de minderjarige kinderen dan op de zorgverzekering van de ouder met de meest uitgebreide dekking. Bij het kiezen van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Contactloos en efficiënt monitoren van vroeg geboren baby’s

Elk jaar worden er bijna 15 miljoen baby’s te vroeg geboren die zorg nodig hebben op een neonatale intensive care unit (NICU). Moderne NICU’s hebben enorme vooruitgang geboekt wat betreft de toepassing van technologie. Toch valt er nog steeds veel te doen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en comfort. Rohan Joshi, promovendus aan de […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Hoe bouw je een sfeervolle, duurzame kinderkamer?

Iedereen wil tegenwoordig sfeervol en tegelijk duurzaam ongeacht het onderwerp. En dus hoort een kinderkamer van nu ook sfeervol én duurzaam te zijn. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een vooral duurzame kamer creëren? Een duurzame kamer is vooral eerlijke en gezonde materialen gebruiken. Wil je duurzaam, ga dan voor degelijk. Dat kan natuurlijk hout […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Verdachte aangehouden voor aanrijden baby

De politie in Amsterdam heeft een man aangehouden in verband met de aanrijding van een baby in een kinderwagen, afgelopen maandag. Het ongeluk gebeurde op het kruispunt van de Jan van Galenstraat en de Jan Tooropstraat in de wijk Slotervaart. Na de aanrijding reed de automobilist door.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

45% borstvoeding gevende moeders voelt zich ongemakkelijk bij voeden kind in openbare gelegenheid

 Maar liefst 45% van borstvoeding gevende moeders voelt zich ongemakkelijk bij het voeden van kind in een openbare gelegenheid. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek over borstvoeding uitgevoerd in opdracht van Gewoonborstvoeding.nl. 70% van borstvoeding gevende moeders heeft wel eens borstvoeding gegeven in een openbare gelegenheid. 62% van borstvoeding gevende moeders kiest voor het geven […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

10 redenen om een fotograaf bij je bevalling te kiezen

Settia Tin van Hello Baby geboortefotografie legt op een esthetische manier het gehele geboorteverhaal vast; vanaf de weeën tot aan de kennismaking met opa en oma. Het zorgt ervoor dat de meest pure momenten uit je leven niet vergeten worden. Denk hierbij aan de emotie, de steun van je partner, de kracht van de vrouw, […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Man opgepakt na livestream mishandeling kind

Een 27-jarige man is dit weekend in Leiden opgepakt voor mishandeling van een achtjarige jongen. Beelden ervan waren te zien via een livestream in een Facebookgroep. De politie kreeg daar meerdere meldingen uit het hele land over en wist het adres te traceren waar de jongen werd vastgehouden.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

KittenScanner Flevoziekenhuis neemt bij kinderen angst voor onderzoek weg

Kinderen kunnen in paniek raken als zij door een MRI- of CT-scanner moeten, zeker omdat hun ouders niet bij het onderzoek aanwezig kunnen zijn. De kans op een nare ervaring is kleiner als kinderen beter begrijpen wat er gebeurt. De afdeling Radiologie van het Flevoziekenhuis heeft sinds kort een KittenScanner in de wachtruimte staan. De […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Vrouw bevalt vier maanden te vroeg van gezonde baby

In de Amerikaanse staat Iowa is een vrouw, Ellonn Smartt, vier maanden te vroeg bevallen. Haar zwangerschap leek goed te verlopen, tot haar vliezen opeens braken. Ze had toen geen keuze meer en moest bevallen van haar baby, een zoon, die op dat moment niet meer dan 368 gram woog. Smartt was eigenlijk uitgerekend in november. 

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Erasmus MC: 6 procent kinderen gebruikt wekelijks melatonine om te slapen

Een op de zeventien kinderen (6 procent) gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen, concludeert het Erasmus MC in een onderzoek onder 871 kinderen in Rotterdam. Hun gemiddelde leeftijd is elf jaar.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

De ouders die het meest bezorgd zijn om de privacy van hun kind, zijn ook de ouders die het meeste online delen

Uit onderzoek van de ?Reputatiefabriek blijkt dat ouders die zich zorgen maken om de privacy van hun kind, zelf het meeste online delen. Driekwart van de ouders ziet gevaar in het online zichtbaar zijn van zijn/haar kind, maar ze hebben meer vertrouwen in hun eigen privacyvaardigheden dan in die van anderen. Dit onderzoek is gehouden […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Veel kinderporno gevonden bij huizoeking Amerikaanse miljardair Epstein

Bij een huiszoeking bij miljardair Jeffrey Epstein in het Amerikaanse New York zijn honderden tot misschien wel duizenden naaktfoto's aangetroffen. Volgens aanklagers gaat het vermoedelijk om foto's van minderjarige meisjes.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Amerikaanse miljardair vast om naaktfoto's kinderen

Bij een huiszoeking bij miljardair Jeffrey Epstein in New York zijn honderden en misschien wel duizenden naaktfoto's aangetroffen. Volgens aanklagers gaat het vermoedelijk om foto's van minderjarige meisjes.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Aantal kinderen op de kinderopvang verder gestegen

Het aantal kinderen dat naar de dagopvang en buitenschoolse opvang gaat is verder toegenomen. Dat blijkt uit de eerste kwartaalrapportage 2019 van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het aantal kinderen van wie de ouders gebruik maken van kinderopvangtoeslag nam toe tot 815.000. Dit is een stijging van 37.000 kinderen ten opzichte van dezelfde […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Een babykamer maken, wat doe je zelf en wat besteed je uit?

De babykamer klaarmaken, het is een van de mooiste en ook een van de meest stressvolle opgave tijdens de zwangerschap. U wilt natuurlijk een prachtig kamertje maken voor de baby, maar dit vergt tijd, energie en geld. Hoe zorg je ervoor dat u de baby kunt verwelkomen in een mooi eigen kamertje? In dit artikel […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Leer je baby beter kennen door zijn/haar Sterrenbeeld

Astrologie helpt je je baby nog beter te begrijpen. Als je astrologie als leidraad gebruikt kun je de sterke en de zwakke kanten van je baby ontdekken. Leer het karakter van je baby beter kennen door een eeuwenoude wijsheid, de astrologie. Mediumchat heeft de onderstaande horoscoop voor ons opgesteld. Ram 21 maart t/m 20 april […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

UNICEF: Miljoenen baby’s wereldwijd geboren met laag gewicht

Meer dan 20 miljoen baby’s kwamen in 2015 ter wereld met een laag geboortegewicht. Dat zijn 1 op de 7 baby’s wereldwijd, zo blijkt uit een recent onderzoeksrapport van UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). ‘Baby’s die te klein worden geboren beginnen met een achterstand in het leven die moeilijk in te halen is. Goede voeding is daarin essentieel, […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Ouders en ‘slim bedje’ kunnen baby troosten met sensorische stimuli

Hoe kunnen ouders hun huilende baby het beste troosten? Een combinatie van sensorische stimuli – in de vorm van inbakeren, geluid maken en bewegen – kan helpen. Dit blijkt uit een nieuwe studie van SEIN, expertisecentrum epilepsie en slaapgeneeskunde, en de Universiteit van Amsterdam (UvA). De onderzoekers vonden een spontane troostreactie ongeacht of de ouder […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Ouders en kinderen: ga samen de opruimuitdaging aan!

Met dit handige werkboek van Tina Favache ga je samen aan de slag met je partner of kinderen om je huis stap voor stap op te ruimen.  Van de speelhoek tot de kast met hobbymateriaal, van de lade met lege potjes tot de koelkast en de tablet.  Hoe start je aan deze opruimuitdaging, hoe hou je […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Nederland in gesprek met Irak over terugkeer IS-vrouwen en hun kinderen'

Nederlandse en Iraakse autoriteiten voeren gesprekken om tien Nederlandse vrouwen en hun kinderen in Syrische kampen een veilige doorgang naar het Nederlandse consulaat in de Iraakse stad Erbil te kunnen garanderen, meldt het AD vrijdag.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Moeder gooit baby in metersdiep ravijn

Een Amerikaanse moeder wordt vervolgd voor poging tot moord, nadat ze haar baby in een metersdiep ravijn heeft gegooid. Daarna verzon ze een verhaal over een kidnapping: ze zouden beiden meegenomen zijn door gemaskerde mannen en alleen zíj had kunnen ontkomen.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Vrouwen krijgen eerste kind vaak rond hun 30ste

De leeftijd waarop Nederlandse vrouwen hun eerste kind krijgen, komt steeds dichter in de buurt van 30 jaar.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Eerlijk boek over de weg naar babygeluk via IVF

Een bron van informatie, herkenning en hoop voor iedereen die te maken heeft met ongewenste onvruchtbaarheidIn Nederland worden jaarlijks ruim 5000 kinderen geboren via IVF. Een weg die je niet vrijwillig kiest als je een kinderwens hebt, en zeker geen makkelijke weg. Ook Lindsay de Bolle had een innige kinderwens die niet vanzelf in vervulling […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Waarom mazelen geen ongevaarlijke kinderziekte zijn

Wereldwijd is een explosieve stijging te zien in het aantal gevallen van mazelen. Ook in Nederland hebben dit jaar nu al meer mensen de ziekte gekregen dan in heel 2018. Wat is er aan de hand?

Lees meer

Bron: www.nu.nl

'Aantal kinderen VS dat behandeld is voor inslikken voorwerp verdubbeld'

Het aantal kinderen jonger dan zes jaar dat in de Verenigde Staten op de spoedeisende hulp belandde voor het inslikken van kleine voorwerpen, zoals speelgoed, munten of batterijen, is in twintig jaar tijd bijna verdubbeld, blijkt uit een nieuwe studie, meldt persbureau AP vrijdag.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Doktersadvies: Wanneer koorts met vlekjes gevaarlijk is bij kinderen

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (46), huisarts in Nijmegen, een veel gestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week: wanneer is koorts met vlekjes gevaarlijk bij een kind?

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Griekse baby door nieuwe ivf-methode geboren uit drie biologische ouders

In Griekenland hebben artsen een baby die drie biologische ouders heeft ter wereld gebracht. Het jongetje is gemaakt uit het zaad van de vader en de eicellen van twee verschillende vrouwen.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

GGD onderzoekt personen in omgeving van Haagse kinderen met mazelen

De GGD Haaglanden onderzoekt momenteel alle personen die in contact zijn gekomen met de drie kinderen van een Haags kinderdagverblijf bij wie mazelen zijn geconstateerd.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

1 miljoen kinderen slachtoffer van cycloon Idai

Ongeveer 1,8 miljoen mensen zijn in Mozambique getroffen door cycloon Idai, daar onder zijn 900.000 kinderen. Veel gebieden zijn echter nog niet onderzocht, dus de vrees is dat de werkelijke aantallen nog veel hoger zijn, stelt Unicef.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

'Een kind krijgen is iets moois, ook een kind met downsyndroom'

Op 21 maart is het Wereld Downsyndroom Dag. NU.nl spreekt met de ouders van Jordi (1,5) en Roos (23) die allebei het syndroom van Down hebben. “Kijk niet alleen naar beperkingen, maar ook naar de mogelijkheden. Er zijn er velen.”

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Simpele zwangerschapshacks om je zwangerschap te vergemakkelijken

Zwanger zijn is en blijft bijzonder en indrukwekkend: het bevruchte eicelletje dat uitgroeit tot een nieuw klein mensje, de eerste schopjes van je mini me in wording, je lichaam dat volledig transformeert en een veilig onderkomen voor je kleintje biedt. Het ene moment ben je euforisch en dankbaar om je zwangerschap, het andere moment ben […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

YouTube haalt kanaal kindermoordenaar offline

YouTube heeft het account verwijderd van een Britse tiener die schuldig is bevonden aan de moord en het seksueel misbruik van een zesjarig meisje. De videosite besloot daartoe uit respect voor de nabestaanden, bericht de krant The Scotsman.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Onderzoek: Langer levend sperma brengt gezondere kinderen voort

Sperma dat langer leeft voordat het een eitje bevrucht, brengt gezondere nakomelingen voort, stellen onderzoekers van de Britse University of East Anglia en de universiteit van het Zweedse Uppsala.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Dromerig grijs voor de kinderkamer. Mix & Match oud roze & grijs, sfeervol en een tikkie scandinavisch.

Een stukje inspiratie voor de kinderkamer van Dreumes enZo             Mimirella Poster Aquarel Poster Aquarel uit de collectie van Mimirella. Prachtig hert met bijzondere vleugels, op haar koppie bloemetjes en rondom haar vliegen vlinders.   LIEWOOD thermosfles Rabbit dumbo grey Liewood thermosbeker grijs met grappige konijnen snuit. Thermosfles uit de […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Originele vloerkleden van My Little Carpet brengen kinderkamers tot leven

Een zacht en wollig schaap, een stoere leeuw of een vriendelijke olifant op de vloer. Daarmee stapt elk kind ’s ochtends vrolijk zijn bed uit. My Little Carpet verovert Nederland met een originele en uitgebreide collectie vloerkleden voor kinderen. Hippe en unieke kleden die niet alleen bij kinderen in de smaak vallen, maar stiekem ook […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Aankoop dure babyspullen

Zijn jullie zwanger, of is er net een baby’tje aan het gezin toegevoegd? Een nieuwe wereldburger betekent dat er veel verandert. Niet alleen op persoonlijke vlak, maar ook op financieel vlak. Daarom is het belangrijk om even stil te staan bij zaken waar je momenteel misschien liever even niet aan denkt. Doe het wel, want […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Hoge kwaliteit gastouderopvang beter voor jonge kinderen

Gastouderbureau Je Beste Maatje bestaat 10 jaar! Hoge kwaliteit gastouderopvang is beter voor jonge kinderen De kwaliteit van kinderopvang speelt een belangrijke rol in het bevorderen van het welbevinden van jonge kinderen. Vooral het reduceren van stress is hierbij van belang. Uit verschillende studies (1) is gebleken dat kinderen zich beter ontwikkelen in kinderopvang van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

2000ste baby geboren in Flevoziekenhuis

Dinsdagmiddag 19 december is op de afdeling Verloskunde van het Flevoziekenhuis de 2000ste baby van 2018 geboren: Liya Musa! Liya is kerngezond en woog bij haar geboorte 2900 gram. Ze heeft een zusje Maya, die op 17 december 4 jaar is geworden. Liya’s ouders zijn heel erg blij met de geboorte van hun tweede dochter: […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Ierland gaat honderden babylijkjes opgraven

De Ierse regering heeft besloten honderden babylijkjes op te gaan graven. De bijna achthonderd babylijkjes liggen in een massagraf bij een voormalig opvanghuis voor ongehuwde moeders. Dat meldt Sky News.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Organisatie mikt op bevalling in de ruimte in 2024

Er heeft - voor zover bekend - nog niemand seks gehad in de ruimte. Toch worden er wel al plannen gemaakt voor bevallingen buiten de dampkring. In 2024 moet dat gaan gebeuren, zo luidt de ambitie van SpaceLife Origin.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Engelse gezondheidsautoriteit onderzoekt reeks verlammingen bij kinderen

De gezondheidsautoriteiten in Engeland beginnen een onderzoek naar een reeks verlammingen, vooral onder kinderen. Dit jaar werden 28 gevallen geregistreerd, waarvan de meeste sinds september.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

UMCG start met muziektherapie voor te vroeg geboren baby’s

De afdeling Neonatologie van het UMCG begint met muziektherapie op de Intensive Care voor zieke pasgeboren baby’s. Dit om na te gaan wat hiervan het effect is op de zeer kwetsbare pasgeborenen en of de therapie bijdraagt aan het verminderen van hun stress. Deze stress kan levenslang grote gevolgen hebben voor hun ontwikkeling. Het UMCG is het […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Aankoop babyspullen: wat zijn de duurste aankopen?

Een kindje op komst is natuurlijk een hartstikke leuk vooruitzicht. De voorpret, het inrichten van de babykamer en het kopen van verschillende spullen voor de baby. Over de duurste babyspullen die iedere ouder moet hebben, vertellen we je meer in dit artikel. Daarbij gaan in op de aanschaf en de kosten. Kinderwagen Er zijn verschillende […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Voor 1 op de 9 kinderen is pakjesavond niet vanzelfsprekend

1 op de 9 kinderen groeit in Nederland op in armoede. Voor hen is pakjesavond vieren helemaal niet zo vanzelfsprekend. Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt ervoor dat een groot deel van deze kinderen toch een cadeautje krijgen van de Sint. Het aantal aanvragen is dit jaar echter zo hoog, dat 9.893 schoentjes dreigen leeg te blijven. […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Poli om baby's aan ei en pinda te laten wennen gaat donderdag open

Volgens het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) kan het voorzichtig geven van pinda's en eieren aan baby's van vier tot acht maanden mogelijk helpen om allergieën voor deze voedingsmiddelen te voorkomen. 

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Wiegdekens en babydekens van merinowol met fraaie dessins en schitterende kleuren

Natuurlijke zachtheid Jij wilt je pasgeboren baby toch ook omringen met zoveel mogelijk zachtheid? Kies dan voor een babydeken of wiegen deken van wol. De fijnste dekens zijn gemaakt van wol van het merinoschaap. Belangrijke eigenschappen hiervan zijn: de wol is zelfreinigend doordat de vezels lanoline bevatten (het hoeft hierdoor minder vaak gewassen te worden,) […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Nieuwe Nederlandse poeptest diagnosticeert tuberculose bij kinderen

Het Nederlandse KNCV Tuberculosefonds is erin geslaagd een poeptest te ontwikkelen die tuberculose (tbc) bij kinderen kan ontdekken.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Eerste baby geboren in nieuwe verloskamer WZA

Dinsdagavond 16 oktober is de eerste baby geboren in de nieuwe verloskamer van het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen). Het meisje, Elena, kwam even voor middernacht ter wereld. “Het was eigenlijk de bedoeling om thuis te bevallen”, vertelt moeder Larissa. “Maar op het laatste moment moest ik toch naar het ziekenhuis. Ik had op Facebook gelezen […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Belangrijke eerste stap op weg naar kunstbaarmoeder voor te vroeg geboren baby’s

MMC toont voor het eerst design kunstbaarmoeder . Te vroeg geboren baby’s extra tijd geven om te volgroeien, is het uiteindelijke doel van een kunstbaarmoeder. Tijdens de Dutch Design Week (DDW) toont Máxima Medisch Centrum (MMC) in samenwerking met Next Nature Network voor het eerst een design kunstbaarmoeder. Dit ter inspiratie om te komen tot […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Als je je kindje verliest in de zwangerschap

Eén op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. In Nederland treft het zo’n 20.000 vrouwen per jaar. Dat betekent dat een kwart van de vrouwen in haar leven één of meer miskramen krijgt. Daarnaast vinden er in Nederland zo’n 30.000 abortussen per jaar plaats. Afscheid nemen van een zo vroeg verloren kindje is niet […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Snelle wip? Jongeren willen achteraf knuffelen

Seks zonder al te veel gedoe en weinig gevoelens, wordt in de volksmond ookwel ‘casual seks’ genoemd. Toch willen jongeren meer dan alleen een vrijblijvend avontuurtje. Onderzoek toont aan dat jongeren een flink portie intimiteit verwachten, ook als ze naar bed gaan met een partner waar ze geen relatie mee hebben. 

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Zo voorkom je dat jouw kind een verwend nest wordt

Kinderen zijn verwender dan ooit, materialisme speelt in hun levens een steeds grotere rol. Veel ouders willen ze een goede jeugd geven door ze te overladen met cadeautjes en zakgeld. 

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Een op vijf kinderen van gescheiden ouders heeft geen contact met vader

20 procent van de tussen 1971 en 1991 geboren volwassenen die als kind de scheiding van de ouders hebben meegemaakt, heeft geen contact met zijn of haar vader. Slechts 5 procent heeft het afgelopen jaar geen contact gehad met de moeder, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UVA) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Gehaakte inktvisjes brengen couveusekindjes tot rust

Premature baby’s met een gehaakt inktvisje bij zich in de couveuse worden rustiger: de ademhaling en hartslag worden regelmatiger en het zuurstofgehalte in het bloed gaat omhoog. Dit blijkt uit de praktijk op de kinderafdeling van Haaglanden Medisch Centrum (HMC). De gehaakte tentakels van de inktvisjes lijken op de navelstreng van de moeder. Waarschijnlijk is […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Zwaardere brandwonden bij kinderen door aanlaten kleding en luier

Wijziging in Eerste Hulp-regels bij brandwonden moet leed besparen ’We zien in de brandwondencentra te veel kleine kinderen met ernstige brandwonden binnenkomen,  waarbij niet de juiste eerste hulp is toegepast. Hierdoor neemt de ernst van de brandwonden toe. Dit moeten we voorkomen!’’, stelt brandwondenarts dr. Sonja Scholten van het Brandwondencentrum Groningen (Martini Ziekenhuis). ‘ ’Waar […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

WZA plaatst vierde verloskamer voor extra bevallingen

In het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) wordt deze week een vierde verloskamer geplaatst. Het ziekenhuis reageert daarmee op de op handen zijnde sluiting van de klinische verloskunde en kindergeneeskunde in Hoogeveen en eerder al van die in Stadskanaal. “Wij doen er alles aan om zwangere vrouwen veilig in Drenthe kunnen bevallen”, aldus het WZA. Het […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Geluk voor kinderen – Feest

Een nieuw groot voorleesboek over hoop, verbondenheid en de kracht van positiviteit. Dit boek leert je het leven te ervaren als een feest. Positief en hoopvol ingesteld zijn, maakt je veerkrachtiger en gelukkiger. Maar hoe doe je dat? De tien vogels in dit boek geven raad: ontdek waar je goed in bent, wees niet bang, […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Wie wint het Gouden Penseel voor best geïllustreerde kinderboek?

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

'Derde werkende moeders voelt zich schuldig tegenover kind'

Ruim een derde (35 procent) van alle werkende moeders voelt zich schuldig, omdat ze door werk minder tijd voor hun kinderen hebben dan gewenst, blijkt maandag uit een enquête van het blad Kek Mama onder 1.250 moeders met kinderen tussen de nul en twaalf jaar oud.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Joris wint gratis shoppen: doneert buit aan kinderen

Anderhalve minuut de winkel doorrennen en alles pakken wat je pakken kan, zonder er voor te hoeven betalen. Het klinkt als een droom en dat was het ook zeker voor Joris Mulder. Het was alleen zijn droom om met de vergaarde spullen zieke kinderen blij te maken.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Tweede kind? Let als ouder extra goed op jezelf – en op elkaar

Onderzoek van Lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding laat zien dat de geboorte van een tweede kindje zowel het welzijn als de partnerrelatie nog meer onder druk zet dan de geboorte van een eerste kind. Eerdere onderzoeken lieten al zien dat het welzijn van stellen afneemt na de geboorte van een kindje, en dat de kwaliteit van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Minister wil kwetsbare aanstaande ouders al voor bevalling begeleiden

Ouders die de zorg voor hun kind moeilijk aankunnen, moeten voortaan al voor de bevalling begeleid worden. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wil zo voorkomen dat kinderen een valse start maken.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Reportage: Reddingsbrigade over verdwaalde kinderen

In deze zomereditie van Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en hoor je een zomerse nieuwsreportage.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Cabin proof handbagage voor kinderen

Want slim en stijlvol reizen kun je niet vroeg genoeg leren. Een vliegvakantie met kinderen is niet alleen om de bagageregels best wel een uitdaging. Cabinmax maakt het voor iedereen gemakkelijker om het maximale mee te nemen en toch aan de regels te voldoen. De Cabinmax trolleys en tassen voor kinderen zien er niet alleen […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Man nam USB-stick met kinderporno mee cel in

Een 72-jarige man uit Dronten heeft een USB-stick met kinderporno mee het huis van bewaring binnengesmokkeld. De man wordt onder meer verdacht van het maken van kinderporno.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Gewoon gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 9

Wegwijs in de voedingsjungle Gewoon gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 9 Het blijft voor veel ouders een uitdaging; gezond eten met je kind. Want wat is nu echt gezond? Moet je kind wel melk drinken? Hoe zit het met brood? En wat als je kind geen groente lust? Vragen die veel ouders hebben, […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Tien tot vijftien zwangere vrouwen in onzekerheid na onderzoek groei baby's

Ongeveer tien tot vijftien zwangere vrouwen die meededen aan het onderzoek naar de invloed van sildenafil op de groei van foetussen met een groeiachterstand, weten niet hoe het met het ongeboren kind zal gaan.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Ambulance brengt eerste geredde kinderen naar ziekenhuis Thailand

Bij de Thaise grot waar een reddingsactie aan de gang is voor dertien mensen is een ambulance gefilmd die met sirene en zwaailicht aan richting het ziekenhuis rijdt.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

62.000 meer kinderen naar de opvang

Met andere kinderen spelen, eten en leren, buiten schooltijden om of als je nog niet eens naar school gaat. Steeds meer kinderen doen dat. In het eerste kwartaal van 2018 gingen 778.000 kinderen naar kinderdagcentra, buitenschoolse opvang of gastouderopvang. Dat zijn er 62.000 meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Jonge kinderen drie tot vier keer zo vaak met brandwonden bij de huisarts

In verhouding met de rest van de bevolking hebben kinderen in de leeftijd 0 tot en met 4 jaar een 3 keer grotere kans om met een brandwond in de huisartsenpraktijk te komen. De kans dat deze jonge kinderen met een brandwond de huisartsenpost (in de avonduren of het weekend) bezoeken is zelfs 4 keer […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Welke meubelen zijn essentieel in de babykamer?

Binnen enkele weken of maanden kan je eindelijk je kleine wondertje in je armen nemen. Maar voordat het zover is, moeten er eerst nog heel wat praktische zaken geregeld worden, zoals de babykamer inrichten. Hier vind je alvast een overzicht van de meest essentiële meubelen in de babykamer. Babybed Eigenlijk heeft je baby de eerste […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Ruim 130.000 kinderen duiken vandaag de modder in

In de modder spelen belangrijk voor goede weerstand en ontwikkeling Op 29 juni tijdens internationale ModderDag roept IVN Natuureducatie iedereen op om naar buiten te gaan en vies te worden. Dit is belangrijk omdat kinderen in Nederland beperkt buiten spelen: 53% van de kinderen speelt meer binnen. Terwijl diverse onderzoeken juist uitwijzen dat buiten in […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Maandenlang was de naam nog een verrassing, maar nu mag iedereen het weten: het kindje is geboren!

Geef de trotse mama een unieke naamketting cadeau met geboortesteen en je weet zeker dat jouw cadeau in de smaak valt. KAYA Sieraden heeft prachtige kettingen van sterling zilver, goud en rosé goud verguld, die je kunt laten personaliseren met een gravure én een originele Swarovski geboortesteen. Een uniek kraamcadeau, speciaal voor haar. De geschiedenis […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Nederlandse kinderen zijn kampioen stilzitten'

Slechts een kleine meerderheid van de kinderen beweegt voldoende volgens de normen die de Gezondheidsraad heeft opgesteld. Dat wijzen nieuwe cijfers van het CBS vrijdag uit. Hoe komt dit en hoe kan dit cijfer worden opgekrikt? NU.nl vroeg het aan experts.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

'Nederlandse kinderen zijn kampioen stilzitten'

Slechts een kleine meerderheid van de kinderen beweegt voldoende volgens de normen die de Gezondheidsraad heeft opgesteld. Dat wijzen nieuwe cijfers van het CBS vrijdag uit. Hoe komt dit en hoe kan dit cijfer worden opgekrikt? NU.nl vroeg het aan experts.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Wees voorzichtig met lithium in eerste trimester zwangerschap

Ook al is het risico op aangeboren afwijkingen minder groot dan eerder gedacht. Zwangeren met een bipolaire stoornis die lithium gebruiken tijdens hun zwangerschap moeten oppassen met dit geneesmiddel in het eerste trimester van hun zwangerschap. Het gebruik van lithium in deze cruciale periode geeft een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen bij kinderen.  Het risico […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Opvang van kinderen gaat ouders minder geld kosten

Nagenoeg alle werkende ouders met kinderen op de crèche, gastouderopvang of buitenschoolse opvang gaan er vanaf 1 januari 2019 op vooruit. Door een hogere kinderopvangtoeslag zijn zij per saldo minder kwijt aan kinderopvang. Het kabinet verhoogt ook de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Gezinnen met kinderen en werkende ouders worden financieel tegemoetgekomen. Wie gaat werken […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Vier kinderen omgekomen bij gijzeling VS

Een man heeft in Florida een politieagent neergeschoten en vier kinderen gegijzeld. De kinderen zijn daarbij omgekomen, meldt NBC News.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Thule Urban Glide 2 Black-on-Black: de stoerste kinderwagen voor mannen én vrouwen

De Thule Urban Glide 2 Black-on-Black is er net zo goed voor vrouwen als voor mannen. Want met z’n stoere uiterlijk en volledig zwarte bekleding is deze kinderwagen voor de urban jungle op het eerste gezicht dé keuze voor stoere vaders. Maar wat blijkt: vrouwen houden net zo van stoer als mannen. Dit blijkt uit […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Crowdfundingsmaand voor kinderboerderijen

Juni is crowdfundingsmaand op de Rotterdamse kinderboerderijen. De acht Rotterdamse kinderboerderijen sparen in deze actiemaand voor extra speelelementen op de locaties. Alle bezoekers, omwonenden en bedrijven die de kinderboerderij een warm hart toedragen, kunnen de hele maand helpen dit spaardoel sneller te bereiken.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Steeds meer jonge kinderen lopen brandwonden op

Het aantal zeer jonge kinderen met brandwonden is in de afgelopen vijf jaar toegenomen. Het gaat om een stijging van 5,3 naar 11,7 kinderen tussen nul en vier jaar per duizend patiënten die bij een huisarts zijn ingeschreven.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Ontmoetingsavond over verlies van baby tijdens zwangerschap en/of rondom bevalling

Het Flevoziekenhuis organiseert op donderdag 14 juni a.s. een ontmoetingsavond met als thema ‘Het verlies van de baby tijdens de zwangerschap en/of rondom de bevalling’. De bijeenkomst is bedoeld voor vrouwen en hun partner die dit hebben meegemaakt. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.15 uur […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde kans is op het krijgen van een ernstig ziek kind. De DNA-dragerschapstest onderzoekt […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Mindful met je baby

Beleef het ouderschap meer ontspannen & geef de ontwikkeling van je baby een goede start. En dan is er ineens (weer) een baby en alles is anders. Het krijgen van een baby is meestal overweldigend. Niet alleen is het zorgen voor de baby en het dragen van de verantwoordelijkheid is intens, ook alles wat vertrouwd […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Hippe fopspeentjes en speenknuffels van Deense topmerken bij Neobaby

Lekker retro en helemaal hip: de toffe fopspeentjes van het merk BiBS zijn in Denemarken al bijna 50 jaar een absolute hit. Ook de heerlijk zachte speenknuffels van Paciboo zijn in Denemarken zeer populair. De schattige knuffels staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en hebben een handige ring om een speentje aan te bevestigen. Nooit […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Slimme weeënpleister zorgt voor veiligere bevalling

Welzijn baby in de baarmoeder wordt nog nauwkeuriger bewaakt tijdens de weeën Een innovatieve pleister met sensoren op de buik van een zwangere verbetert de weeënregistratie tijdens een bevalling. Het welzijn van een baby in de baarmoeder wordt hiermee tijdens de weeën nauwkeurig bewaakt en eventuele problemen die tijdens de weeën optreden worden eerder opgespoord. […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Illustrator, in opleiding, of als hobby? Heb je altijd al een kinderboek willen illustreren?

Word jij een van de illustratoren van kinderboekenschrijvers Marianne Busser en Ron Schröder? Ben jij illustrator, in opleiding, of als hobby? En heb je altijd al een kinderboek willen illustreren? Dan is dit je kans. Voor een nieuw boek zijn Marianne Busser en Ron Schröder op zoek naar een leuke illustrator. En misschien ben jij […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

PowerMama: CrossFit tijdens en na de zwangerschap

De Core Academy lanceert unieke zwangerschapstraining, aangeboden op 11 ‘boxen’ in Nederland CrossFit is razend populair en neemt ook in Nederland een enorme vlucht. Deze uit Amerika overgewaaide trainingsvorm die krachttraining, gymnastiek en cardiotraining combineert trekt een diverse doelgroep aan. Ook zwangere vrouwen en recent bevallen moeders voelen zich aangetrokken tot deze competitieve en verslavende […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Graf met 140 geofferde kinderen gevonden in Peru

In Peru hebben archeologen een gigantisch kindergraf gevonden, dat schrijven de onderzoekers zelf in National Geographic. Het graf stamt uit de vijftiende eeuw en er lagen meer dan 140 skeletten.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Massagraf met meer dan 140 geofferde kinderen gevonden in Peru

Een massagraf met meer dan 140 geofferde kinderen is gevonden in het noorden van Peru. Het gaat mogelijk om de grootste offerceremonie waarbij kinderen zijn gedood in de geschiedenis.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Meer bewegingsvrijheid voor de zwangere tijdens bevalling in Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis kunnen vrouwen die een medische indicatie hebben en daarom onder begeleiding van een gynaecoloog bevallen, nu ook gebruik maken van een bad tijdens de bevalling. Het is mogelijk om draadloos en waterproof de hartslag van de baby en de weeën te registeren met een CTG monitor. Warmte en ontspanning Veel zwangere […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Jonge kinderen zijn minder goed gaan gymmen

In de afgelopen tien jaar zijn kinderen in groep 8 slechter gaan bewegen. Ze presteren minder op onderdelen als balanceren, het werpen en vangen van een kleine bal en touwzwaaien. Dat heeft de Onderwijsinspectie gemeld op de dag dat de Koningsspelen plaatsvinden.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

70% kraamverzorgenden ziet baby in ouderlijk bed slapen

Goede voorlichting aan ouders over veilig slapen blijft belangrijk. Het is een van de meest gestelde vragen onder nieuwbakken ouders: hoe laat ik mijn baby veilig slapen? Ondanks dat iedere ouder het beste voor zijn pasgeboren baby wil, zien kraamverzorgenden regelmatig onveilige slaapsituaties bij kraamgezinnen. Uit onderzoek van VeiligheidNL onder kraamverzorgenden blijkt dat 70% van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Ouders ontvoerde baby werken mee aan uitlevering uit Duitsland

De ouders die maandag hun eigen, in een pleeggezin geplaatste baby ontvoerden in Eersel en meenamen naar Duitsland zullen zich niet verzetten tegen uitlevering aan Nederland. De advocaten van vader Rowan S. en moeder Kim de L. hebben dat dinsdag laten weten.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Koolmees: meer verlof voor partner bij geboorte baby

Bij de geboorte van een baby krijgt de partner van de moeder meer dagen vrij. Dat staat in de nieuwe Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vanaf volgend jaar hele week geboorteverlof Nu krijgen vaders na de geboorte nog twee dagen verlof, betaald door de werkgever. Dat […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Boek voor ouders en kinderen die weg zoeken in opgroeien met hoogsensitiviteit

‘Je maakt je kind veerkrachtig en weerbaar als je enerzijds aandachtig bent voor mogelijke valkuilen, en tegelijkertijd de talenten van je kind versterkt. Dát is hoogsensitief opvoeden.’ Elk kind is uniek, en dat geldt natuurlijk ook voor een hoogsensitief kind. Die hoogsensitiviteit kan zowel de ouder als het kind laten struikelen. Als ouder is het […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Vrouw met reuma en kinderwens raakt iets later zwanger

Vrouwen met reumatoïde artritis (RA) en een kinderwens doen er langer over om zwanger te raken dan gezonde vrouwen. Dat lijkt samen te hangen met het hebben van actieve ziekte. RA kan zich immers rustig houden, maar ook ‘opvlammen’ en actief worden. Ook het chronisch gebruik van ontstekingsremmende pijnstillers (NSAIDs) en prednison in doses van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Oxfam-directeur verbaasd: Toch geen baby's vermoord?

De directeur van het Britse Oxfam, Mark Goldring, vindt de kritiek die zijn organisatie krijgt zwaar overdreven. Hij erkent dat er na de aardbeving in Haïti, waar medewerkers seksueel wangedrag vertoonden, fouten zijn gemaakt, maar vindt dat de kritiek niet in verhouding staat tot de daden van de medewerkers.

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

LUMC en Erasmus MC-Sophia onderzoeken samen opvangtafel voor te vroeg geboren baby’s

Op maandag 13 februari is bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een nieuw prototype van een opvangtafel voor pasgeborenen onthuld waarmee LUMC en Erasmus MC-Sophia deze maand een fase 2-onderzoek gaan starten. Dit onderzoek heeft als doel te testen of wachten met doorknippen van de navelstreng kwetsbare te vroeg geboren baby’s een betere start […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Biologische trend zorgt voor groeispurt in biologische kindervoeding

Neolac beantwoordt aan behoefte met aanbod lokale, biologische opvolg- en peutermelk. De populariteit van biologische voeding zorgt ook voor een groeispurt in de behoefte aan biologische alternatieven voor na de borstvoeding. Neolac, het merk dat biologische kindervoeding op basis van Nederlandse weidemelk maakt, ziet met deze ontwikkeling ook haar klantprofiel en afzetkanalen veranderen; waarmee het […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Minder kinderen dan ooit sterven aan kanker

Steeds minder kinderen sterven aan kanker. In 2016 overleden 61 kinderen (onder vijftien jaar) aan de ziekte, het laagste aantal ooit. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gingen begin jaren zeventig nog jaarlijks meer dan tweehonderd kinderen dood door kanker.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Verschillend verloop hartfalen bij kinderen en rond zwangerschap

Hartfalen is nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken in de westerse wereld. Een vorm van hartfalen is gedilateerde cardiomyopathie (DCM). Dit is een hartafwijking waarbij het hart groter wordt en de pompfunctie sterk vermindert. Promovenda Ilse Bollen van de afdeling Fysiologie van VUmc deed onderzoek naar DCM bij drie verschillende groepen patiënten bij wie […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Is de laatste baby met pinda-allergie geboren?

Uit recente wetenschappelijke studies is bewijs geleverd dat pinda-allergie voorkomen kan worden. Recent onderzoek, uitgevoerd door gerenommeerde universiteiten, toont aan dat pinda-allergie voorkomen kan worden door het zo vroeg mogelijk geven van pinda aan zuigelingen. Was voorheen het advies om heel voorzichtig te zijn met het geven van hoog-allergenen voeding aan baby’s, met de nieuwe […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Gynaecoloog en verloskundige overleggen op afstand

Máxima Medisch Centrum (MMC) en vier verloskundigenpraktijken uit de regio gebruiken tijdens een pilot succesvol videocommunicatie voor wekelijks MDO (Multi Disciplinair Overleg). Tijdens dit overleg wordt de status van iedere zwangere vrouw in de regio besproken om mogelijke medische risico’s tijdig in kaart te brengen. “Patiëntgegevens worden hierbij op veilige wijze gedeeld,” vertelt gynaecoloog Pieter […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Voor gezonde ontwikkeling van kinderen hechting tussen ouder en kind cruciaal

  Door inzicht in fysiologie van hechting is buideltijd verdubbeld op intensive care te vroeg geborenen MMC Liefde in een wetenschappelijk licht Het hartsgeheim van ouder en kind Voor een gezonde ontwikkeling van kinderen is de hechting tussen ouder en kind cruciaal. Echter, als kinderen te vroeg geboren worden, komt deze hechting direct onder druk […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Wat te doen voor het beste binnenklimaat voor je baby?

Aangezien je baby verreweg de meeste tijd doorbrengt in huis, is het essentieel dat het binnenklimaat optimaal is voor je baby’s gezondheid. De mogelijke gevolgen van een ongezond binnenklimaat zijn niet mis: allergieën, blijvende verkoudheid of een slechte weerstand. Bekijk hier drie tips om het binnenklimaat in huis te optimaliseren. Tip 1. Isoleren voor een […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Nieuwe collectie knuffels Happy Horse

Goed nieuws voor echte knuffelkonten! Happy Horse komt voorjaar 2018 met een nieuwe serie knuffels. Naast knuffels met een exotisch tintje zijn er zachte safari dieren en een nieuwe variant op het populaire Happy Horse konijn Richie. De knuffels van Happy Horse zijn al jarenlang populair onder kinderen én hun ouders. Ze zijn heerlijk zacht, […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Steeds meer allergieën bij kinderen'

Kinderen hebben steeds meer last van allergieën. Dat blijkt uit onderzoek van de Isala Klinieken in Zwolle. Het aantal kinderen met één of twee positieve allergietests in de regio Zwolle is in twintig jaar tijd met bijna 10 procent gestegen.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

'Steeds meer allergieën bij kinderen'

Kinderen hebben steeds meer last van allergieën. Dat blijkt uit onderzoek van de Isala Klinieken in Zwolle. Het aantal kinderen met één of twee positieve allergietests in de regio Zwolle is in twintig jaar tijd met bijna 10 procent gestegen.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Voorbereiden op bevalling én studeren tegelijkertijd

Voorbereiden op een bevalling én studeren tegelijkertijd: het lijkt onmogelijk, maar Nayzia Thomas deed het. Ze studeert psychologie aan de Johnson County Community college in Kansas City en terwijl het einde van het semester naderde, was ze ook klaar om haar kind ter wereld te brengen. Thomas ging door tot het gaatje: ze ging naar school totdat ze 39 weken zwanger was, en daarna studeerde ze verder vanuit haar ziekenhuisbed. 

Voorbereiding is alles

„Ik wilde alles afhebben voor ik uitgerekend was", verteld ze aan Yahoo. Een paar uurtjes voordat ze haar zoontje ter wereld bracht, was ze nog bezig met haar studie. „School is belangrijk voor me, ik wilde niet dat mijn zwangerschap dat in de weg zou staan". 

 

Vooroordeel tienermoeders

„Mensen verwachten dat tienermoeders hun school versloffen, daarom heeft mijn moeder deze foto gemaakt", vervolgt ze. Ze wilt laten zien dat het ook anders kan. Ze plaatste de foto op Twitter en de tweet heeft inmiddels al 70.000 likes gehaald. 

Hard werken loont

Nadat Thomas is bevallen van haar zoontje, Antony Johnson, heeft ook nog eens een 3,5 GPA gehaald voor haar tentamen. In Nederlandse cijfers is dat ongeveer een negen. Zo zie je maar: als je keihard werkt, kom je er wel. 

 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Vrouw (30) baart doodziek kind om organen te doneren

Tijdens de zwangerschap te horen krijgen dat je kindje overlijdt: misschien wel het ergste wat je als aanstaande moeder kan overkomen. Het gebeurde de 30-jarige Hayley Martin: ze hoorde na vijf maanden dat haar baby aan een genetische ziekte lijdt, waardoor het kindje kort na de bevalling, zal overlijden. Ondanks doktersadvies, besloot Martin de zwangerschap niet af te breken: ze wil de organen van haar baby doneren om andere kinderen te helpen. 

Orgaandonatie

Een scan toonde aan dat de ongeboren baby lijdt aan het Syndroom van Potter. Het kindje heeft daardoor geen nieren en onderontwikkelde longen. De dokter raadde het koppel aan om de zwangerschap af te breken, omdat ze vreesden dat het een traumatische ervaring zou zijn. Ze hebben besloten dit niet te doen: als de baby minimaal 2,5 kilo weegt kunnen de hartkleppen, levercellen en alvleesklieren gedoneerd worden. 

Niet makkelijk

Ondanks dat dit natuurlijk een hartverwarmende keuze is, is het voor Martin niet makkelijk. De zwangerschap lijkt namelijk op een gewone zwangerschap, ze voelt de baby dan ook bewegen. 

„Ik heb een vaste uitleg klaar voor wanneer mensen informeren naar mijn zwangerschap, maar dat maakt het er niet makkelijker op. Als mensen mij feliciteren met mijn bolle buik, heb ik het heel zwaar", vertelt ze tegen Daily Mail.

 

 Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Op zoek naar 4-seizoenen sleepsuit of een warme babydeken?

De Ultrazachte en praktische slaapzakken van Snoozebaby zijn voorzien van een binnen- en buitengedeelte. Deze complete baby slaapzak is geschikt alle seizoenen en heeft een slimme constructie met ritssluiting zodat de slaapzak kan worden gebruikt met open of gesloten benen. Het binnenpak is gemaakt van 100% Oekotex-katoen en het buitenpak is gemaakt van 100% Oekotex-katoen […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Vrouwen met hoge suikerwaarde meer kans op baby met geboren hartafwijking

Vrouwen die vroeg in de zwangerschap last hebben van een hoge suikerwaarde, hebben meer risico op het krijgen van een baby met een aangeboren hartafwijking. Dit geldt zowel voor vrouwen die geen diabetes hebben als voor vrouwen die wel aan de ziekte lijden.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Oogexperts waarschuwen voor bijziendheid bij kinderen door schermen

Nederlandse oogspecialisten adviseren ouders hun kinderen niet te vaak op een scherm te kijken. Ook lezen kan bijdragen aan bijziendheid op jonge leeftijd. 
 

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Ruim 50.000 kinderen meer naar opvang en gastouders

Steeds meer kinderen gaan naar de opvang. In het tweede kwartaal van 2017 gingen 736.000 kinderen naar de dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouders. Dat zijn er 56.000 meer dan in 2016. Het aantal werkende vrouwen is nu op het hoogste niveau sinds 2011. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Belastingdienst en het ministerie van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Sanquin en LUMC onderzoeken invloed zwangerschap bij bloedtransfusies

De overlevingskans van mannelijke patiënten die bloed krijgen van vrouwelijke bloeddonors lijkt samen te hangen met een doorgemaakte zwangerschap bij deze vrouwen. Internationaal zijn er meerdere onderzoeken gedaan naar de effecten van geslacht bij bloedtransfusies met uiteenlopende uitkomsten. Onderzoekers van Sanquin en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben dit vraagstuk opgepakt. Onderzoek onder 31.000 […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

???Verhoogd infectierisico ??kinderen door toename wormen en kennisgebrek huisdiereigenaren?

Driekwart van de honden en katten in Nederland lopen een te hoog risico op worminfecties. Slechts 1 op de 4 honden- en katteneigenaren ontwormt zijn huisdier voldoende regelmatig. Huisdieren lopen hierdoor meer kans om een worminfectie te ontwikkelen. Een worminfectie die kan worden overgedragen op ?met name kinderen, zwangere vrouwen en ouderen met een lage […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Ouders gedode kinderen eisen uitleg: Systeem faalt

Na de tragische dood van Anne Faber is de discussie over het functioneren van het Nederlandse rechtssysteem weer behoorlijk opgelaaid. Ook bij Martin Huisman, die zelf zijn kind verloor, lijkt de maat vol.

Huisman verloor zijn dochter Rowena ?Rikkers op 4-jarige leeftijd. Haar lichaamsdelen werden in Zeewolde gevonden, op een steenworp afstand van de vindplaats van Faber. „Ik heb levenslang, kom nooit meer van mijn verdriet af. Deze man zou nooit meer rond mogen komen. Levenslang moeten dit soort daders krijgen. Of liever nog de elektrische stoel", vertelt hij tegenover RTL Nieuws.

Binnenhof

Om dat te bewerkstelligen, heeft Huisman een oproep geplaatst op Facebook om met lotgenoten en mensen die het rechtssysteem veranderd willen zien naar het Binnenhof te gaan.

„Ik wil aan de politici duidelijk maken dat ons systeem niet deugt. Voor Rowena, maar ook voor andere slachtoffers. En hoeveel meer onschuldige mensen moeten er nog doodgaan?", vraagt Huisman zich af. „Het strafsysteem faalt. Als dit zo doorgaat, vallen er nog veel meer doden. Hoeveel gekken krijgen nog de kans om terug in de samenleving te komen die weer de fout ingaan. Zij zijn niet te genezen."

Geen tweede kans

Huisman ziet veel steun in de petitie na de dood van Anne Faber, waarin onder meer de verantwoordelijken bij het ministerie van Veiligheid en Justitie op het matje worden geroepen. De ondertekenaars willen een verklaring en geloven dat de dood van Faber voorkomen had kunnen worden.

„Geen kansen meer voor deze mensen", is volgens Huisman de oplossing voor dit soort gevallen. Rowena krijgt hij er niet mee terug. „Maar ik blijf vechten voor verdiende straffen."

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Overleden kind (12) in auto slachtoffer van misdrijf

Het kind dat zaterdagavond dood werd gevonden in een auto in Assen, is een 12-jarig meisje uit de gemeente Hoogeveen. De politie gaat er vanuit dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. 

De 46-jarige bestuurder van de auto is aangehouden. Hij meldde zichzelf bij de politie en wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het kind. Wat de relatie van de man met het slachtoffer is, kan de politie nog niet zeggen. RTV Drenthe meldt dat de bestuurder van de auto mogelijk de stiefvader van het meisje is. De man zou een zedenverleden hebben. De politie houdt het erop dat de man een bekende is van de moeder van het slachtoffer, waardoor hij het meisje ook kende. 

Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. 

 

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Video: Vrouw opent yogaschool voor kinderen als zelfmoordpreventie

Een vrouw uit Colorado heeft een yogaschool geopend voor kinderen. In de buurt waar ze woont pleegde veertien studenten zelfmoord. Ze hoopt dat kinderen door yoga minder stress ervaren.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Slachtoffers kindermishandeling komen vaak uit eenoudergezin

44 procent van het aantal slachtoffers van kindermishandeling komt uit een eenouderhuishouden.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Handige geldtips voor de aanschaf van babyspullen

Als je zwanger bent wil je graag goed voorbereid zijn op de komst van de baby. Een comfortabele kinderwagen, een prachtig ingerichte babykamer, het meest veilige autostoeltje en schattige babykleertjes: hier hangt echter een flink prijskaartje aan. Hoe ga je dit bekostigen? Als geld geen rol speelt kun je je natuurlijk helemaal uitleven tijdens de […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Jonge kinderen vaccineren tegen rotavirus: in ieder geval risicogroepen

De Gezondheidsraad adviseert jonge kinderen te vaccineren tegen rotavirus.Het betreft in ieder geval kinderen die te vroeg geboren zijn, een laag geboortegewicht hebben of een aangeboren afwijking. Voor deze kinderen zijn de gevolgen van een rota-infectie het ernstigst. Meer gezondheidswinst valt te behalen door alle kinderen te vaccineren. Nadeel is dat deze optie bij de […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Hoogleraar wil stamceltransplantaties voor kinderen nog veiliger en beter maken

Met stamceltransplantaties kun je niet alleen leukemie behandelen, maar ook kinderen genezen die lijden aan ernstige aangeboren aandoeningen zoals thalassemie en sikkelcelziekte. “Wij willen stamceltransplantaties voor deze kinderen nog veiliger en beter maken”, vertelt hoogleraar Kindergeneeskunde Arjan Lankester van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), die op 8 september oreerde. Het LUMC is al tientallen […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Bloedtest spoort genetische aandoeningen op bij ongeboren kind

Onderzoekers hebben in Utrecht een nieuwe bloedtest ontwikkeld die diverse ernstige, genetisch bepaalde aandoeningen bij ongeboren kinderen kan aantonen zonder ingrijpend onderzoek. 

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Minder bevallingen en sterfgevallen in het weekend

Op zaterdag en vooral zondag worden minder kinderen geboren dan op andere dagen. Ook sterven doen Nederlanders tegenwoordig iets meer op weekdagen dan vroeger.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

De mooiste babykamer met muurstickers

Als er een kindje op komst is dan is één van de leukste karweitjes het inrichten van de babykamer. Hoewel de kleine uk er in zijn eerste levensmaanden zelf nog niet veel van zal zien is het natuurlijk wel leuk om de kamer leuk in te richten. Veel ouders kiezen een inrichting die voor langere […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Is een klein glaasje alcohol tijdens zwangerschap schadelijk?

Er is geen veilige hoeveelheid alcohol tijdens de zwangerschap Wil je de risico’s voor het ongeboren kind uitsluiten dan is de enige veilige keuze om helemaal te stoppen met het drinken van alcohol. Bij voorkeur al vanaf het moment dat je zwanger probeert te worden. Geen veilige hoeveelheid alcohol Er is geen hoeveelheid alcohol die […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Mix en Match deze winter kinder- en babykleding

Mixen en matchen is de grote aanrader op het gebied van baby- en kinderkleding voor de aankomende herfst en winter. Heb je nog een prachtig zomershirtje liggen die je kindje nog weinig gedragen heeft dan kun je die in de herfst nog prachtig combineren. Bijvoorbeeld door er een nieuwe romper onder te dragen of je […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Bijna één op de vijf jonge kinderen lijdt aan gehoorverlies

Gehoorverlies van jonge kinderen in kaart Bijna één op de vijf kinderen tussen de 9 en 11 jaar lijdt aan gehoorverlies. Een deel van de kinderen heeft mogelijk permanent gehoorverlies. Bij hen zien onderzoekers een relatie met het veelvuldig hebben van een oorontsteking. Op basis van het grootschalige Generation R onderzoek in Rotterdam hebben onderzoekers […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Gevonden stoffelijke resten baby in Rotterdam blijken van jongen

De dode baby die donderdag op de Antoine Platekade in Rotterdam is aangetroffen, blijkt een jongen te zijn.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Wetsovertredingen Albert Heijn, Jumbo, e.a. rond marketing babyvoeding

Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat en 8 andere winkels overtreden de wet rondom marketing voor babyvoeding. Dit stelt de Reclame Code Commissie naar aanleiding van 29 klachtprocedures die foodwatch onlangs startte. Zo verkopen de bedrijven in hun webshops alternatieven voor borstvoeding zonder daarbij de wettig verplichte waarschuwing te vermelden dat borstvoeding beter is. Deze waarschuwing geldt […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Oplossingen voor ongewild urineverlies tijdens de zwangerschap

Een op de drie vrouwen krijgt tijdens of na de zwangerschap te maken met ongewild urineverlies. Vaak is dit een gevolg van hormonale veranderingen en verzwakte of beschadigde bekkenbodemspieren. Gelukkig zijn er incontinentiematerialen om het ongemak te beperken en kun je bekkenbodemoefeningen doen om de controle over je blaas terug te krijgen. Incontinentie tijdens de […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

UMCG opereert eerste kind met aangeboren hartafwijking via ‘sleutelgat’

In UMCG onlangs kind succesvol geopereerd aan aangeboren hartafwijking via kleine opening (sleutelgat) in borstkas. Deze ‘heartport‘-operatiemethode is minder ingrijpend omdat de borstkas niet geheel geopend hoeft te worden, waardoor de patiënt sneller herstelt. Sinds 2012 wordt deze methode toegepast bij volwassen patiënten met een bepaalde aangeboren hartafwijking. Thoraxchirurgen van het UMCG Centrum voor Congenitale […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Biologische babyvoeding naar de 90%?

Wist je dat biologische babyvoeding, waarvan de ingrediënten op natuurlijke, milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze geproduceerd zijn, en die geen kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevatten, je kindje kan beschermen tegen allerlei allergieën en kan helpen om een goed afweersysteem te ontwikkelen? Is het daarom niet gek dat in Nederland slechts […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

AMC-hoogleraar pleit voor vijf echo’s tijdens zwangerschap

Volgens AMC-hoogleraar zijn drie extra echo’s noodzakelijk. Iedere zwangere vrouw zou vijf echo’s moeten krijgen om afwijkingen bij het ongeboren kind tijdig op te sporen en sterfte rondom de zwangerschap te voorkomen. Hiervoor pleit prof. dr. Eva Pajkrt die haar oratie uitsprak ter gelegenheid van haar benoeming tot hoogleraar Verloskunde. “Met vijf echo’s kunnen we […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Kinderoorbellen voor baby’s, Ja of Nee?

De laatste tijd is er veel discussie geweest of je wel of niet bij een baby oorgaatjes kan laten prikken. In sommige culturen (bijvoorbeeld Surinaams) krijgen bijna alle baby’s gaatjes (soms nog met een naald en kurk). Voorstanders zeggen het aan de ouders is wanneer ze kinderoorbellen krijgen, en dat het juist een voordeel is […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Meer donorkinderen willen afkomst achterhalen via DNA-databank Fiom

Het aantal aanmeldingen op maandbasis bij de Fiom KID-DNA Databank is meer dan verdubbeld. Steeds meer donorkinderen willen hun afkomst achterhalen. Fiom heeft moeite de groeiende vraag bij te benen en heeft het ministerie van Volksgezondheid gevraagd om meer geld.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Opvangtafel kan te vroeg geboren baby betere start geven

Te vroeg geboren baby’s hebben direct na de geboorte vaak acute zorg nodig. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ontwikkelde hiervoor een tafel waarop dit kan gebeuren zonder de navelstreng eerst door te knippen. Binnenkort start in meerdere ziekenhuizen een onderzoek om te testen of het uitstellen van het afnavelen, door inzet van de tafel, […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Video: Hoe wapen je jezelf en je kind tegen een hittegolf?

Elke week beantwoordt huisarts Edwin de Vaal uit Nijmegen een vraag die hij in zijn praktijk krijgt. Deze week is de vraag: Hoe wapen je jezelf en je kind tegen een hittegolf?

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Rechter wijst eis donorkinderen voor DNA-vergelijking arts Karbaat toe

De rechtbank wijst onder voorwaarden de eis van een groep donorkinderen toe voor een DNA-vergelijking met de in april overleden vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

'Strikte bedtijd helpt kinderen genoeg slaap te krijgen'

Kinderen van ouders die strikte bedtijden en regels in de avondroutine aanhouden, zouden volgens onderzoek meer kans hebben om genoeg slaap in een week te krijgen. Dit in tegenstelling tot kinderen van ouders die er lossere regels op nahouden.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Kwaliteit kinderopvang naar een hoger niveau

Baby’s en peuters krijgen vanaf volgend jaar nog betere opvang. De kwaliteit van de kinderopvang en de peuterspeelzalen gaat omhoog. Er komt voor werkende ouders één financieringssysteem (kinderopvangtoeslag) voor zowel kinderopvang als peuterspeelzaalwerk. De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met twee wetten van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: het wetsvoorstel innovatie en […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

OLVG biedt vaccinatie tegen rotavirus bij kwetsbare baby’s

Kwetsbare baby’s krijgen na geboorte in OLVG vaccinaties aangeboden tegen gevolgen van darminfectie met rotavirus Vanaf 1 juni krijgen extra kwetsbare baby’s na hun geboorte in OLVG vaccinaties aangeboden tegen de gevolgen van een darminfectie met het rotavirus. Een rotavirusinfectie is de meest voorkomende oorzaak van maag- en darminfecties bij baby’s en peuters en kan […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Man met kind in auto gepakt na achtervolging in Nijmegen

De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige man uit Nijmegen gearresteerd na een lange achtervolging die eindigde toen de auto van de man botste op een politiewagen. Het kind van de man zat gedurende de achtervolging ook in de auto. 

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Cannabidiol helpt kinderen met zeldzame epilepsie

Cannabidiol, te vinden in hennepplanten, helpt kinderen met een vorm van zware epilepsie het aantal toevallen te verminderen. 

Lees meer

Bron: www.nu.nl

'Vaders van dochters hebben meer aandacht voor hun kind'

Vaders die een peutermeisje hebben, zouden meer aandacht aan hun kind besteden dan mannen die vader zijn van een zoontje.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Depressie tijdens de zwangerschap of na de bevalling

Door Cynthia Krijgsman, moeder van een prachtige dochter. Helaas heb ik tijdens de zwangerschap een depressie gekregen (zwangerschapsdepressie of prenatale depressie genoemd) die na de bevalling over ging in een postpartum depressie (ook wel postnatale depressie genoemd). Het ervaren van een roze wolk is niet vanzelfsprekend. Mentale klachten komen helaas vrij vaak voor. De impact […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Oliecontrast helpt vrouwen met een onvervulde kinderwens

Aan deze studie namen ruim 1100 vrouwen deel uit heel Nederland met een onvervulde kinderwens Het gebruik van oliecontrastmiddel bij het testen van de doorgankelijkheid van de eileiders bevordert de vruchtbaarheid van vrouwen met een onvervulde kinderwens. Met het doorspuiten van de eileiders wordt eventueel afvalmateriaal van cellen en slijmproppen in de eileiders weggespoeld. Het […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

SoloBioMooi brengt natuurlijke zonproducten van Alphanova Sun voor baby’s en jonge kinderen

Kinderen vinden het heerlijk om in de zon te spelen. Wat is er nu leuker dan urenlang zandtaartjes bakken op het strand of lekker zwemmen in het opblaasbadje in de achtertuin? Als ouder zorg je ervoor dat dit veilig gebeurt en daarbij mag een goede zonbescherming niet ontbreken. SoloBioMooi heeft haar assortiment uitgebreid met de […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

‘Mooi om het beroep verloskundige in de praktijk te laten zien’

Gynaecoloog Myrthe Bandell maakt voor eerste keer thuisbevalling mee Vele honderden baby’s heeft gynaecoloog Myrthe Bandell van het Albert Schweitzer ziekenhuis al ter wereld geholpen, zelfs een keer elf op één dag. Maar altijd in het ziekenhuis. Nog nooit maakte ze een thuisbevalling mee. “Dat zit niet in onze opleiding, ook niet in ons denken. […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Verband gevonden tussen eiwit-inname en hoger BMI bij kinderen

De inname van met name dierlijke proteïnen tijdens de kinderjaren zou volgens onderzoekers kunnen leiden tot zwaarlijvigheid later in het leven. 

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Italië keurt wet goed die ouders verplicht om kinderen te laten vaccineren

Het Italiaanse kabinet heeft een wet goedgekeurd die ouders verplicht hun kinderen te laten vaccineren. Het besluit is genomen nadat er een mazelenepidemie uitbrak in het land.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

'Spoeling van papaverzaadolie verhoogt kans op zwangerschap'

Vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden, hebben meer kans op conceptie als ze hun eileiders laten spoelen met papaverzaadolie. Die behandeling is minder zwaar en goedkoper dan ivf.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

100.000 kinderen met onzichtbare ziekte astma

In Nederland lijden nog steeds 100.000 kinderen aan astma. Elk jaar belanden er duizenden van deze kinderen ernstig benauwd in het ziekenhuis. Ook overlijden er nog steeds mensen aan de gevolgen van astma. Veel kinderen vinden het moeilijk om over hun astma te praten omdat de ziekte niet zichtbaar is. Dit zorgt voor veel misverstanden. Op […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Nieuwe subsidie om kinderen in armoede mee te laten doen

Ook als er thuis niet veel geld is moet je als kind kunnen sporten, muziek maken, je verjaardag vieren en mee gaan op schoolreisje Maatschappelijke organisaties kunnen binnenkort subsidie aanvragen voor steun aan kinderen in Nederland die het thuis niet breed hebben. De subsidie kan worden ingezet voor voorzieningen (zoals materialen en abonnementen) die er […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Inhoud verhaal voor kinderen belangrijker dan vertelvorm'

Voor kinderen maak het niet uit of ze uit een digitaal of een papieren boek lezen. Wetenschappers van de NYU Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development concluderen dat de inhoud veel belangrijker is.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Anesthesiologen schrijven boek over anesthesie en zwangerschap

Anesthesie en de normale zwangerschap Anesthesioloog Xandra Schyns van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is een van de twee auteurs van het onlangs verschenen boek ‘Anesthesie en de normale zwangerschap’. Dit is het eerste Nederlandstalige boek dat focust op de combinatie van anesthesiologie en zwangerschap. Het is geschreven voor zorgprofessionals in opleiding en in de […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Tennisster Serena Williams hint op zwangerschap van twintig weken

Serena Williams komt voorlopig waarschijnlijk niet in actie. De 23-voudig Grand Slam-winnares suggereerde woensdag dat ze zwanger is. 

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Meer kinderen zoeken contact met Kinderombudsman

Steeds meer kinderen nemen contact op met de Kinderombudsman. In totaal zochten 327 kinderen contact met hulpvragen, verzoeken en klachten.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Kleine baby’s en dikke peuters grotere aanleg voor hart- en vaatziekten en overgewicht

Kinderen geboren met laag geboortegewicht, hebben grotere kans op ouderdomsziekten zoals en hart- en vaatziekten en obesitas, vooral als zij tijdens hun eerste levensjaren snel toenemen in gewicht. Omdat overgewicht in essentie een gevolg is van meer energie innemen dan verbruiken, heeft kinderarts Arend Van Deutekom onderzocht of dit verband is terug te voeren op […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Kraamcadeau idee: bedrukte babykleding

Een van je vriendinnen net bevallen? Na de spannende en vermoeiende, maar ook vooral heel leuke tijd tijdens de zwangerschap, kan ze dan nu eindelijk de kleine in haar armen houden. Na eerst even een paar dagen rust gehouden te hebben om bij te komen van de bevalling en relaxt te genieten van het nieuwe […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Wat is waar en niet waar over roken tijdens de zwangerschap?

Fabel Feit ‘Mijn vriendin rookte een pakje per dag en heeft 2 gezonde kinderen.’ Elke zwangerschap is anders. De gevolgen voor het kind kunnen ook later optreden. ‘Ik ben al een paar maanden zwanger, nu heeft stoppen geen zin meer.’ Stoppen heeft op elk moment zin. ‘Je hoeft pas te stoppen als je weet dat […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Ruim 700.000 kinderen naar kinderopvang

Steeds meer kinderen maken gebruik van  kinderopvang In het vierde kwartaal van 2016 gingen 702.000 kinderen naar de dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouders. Dat zijn er 23.000 meer dan in het 3e kwartaal. Het aantal werkende vrouwen ligt nu op het hoogste niveau sinds 2012. Dat blijkt uit cijfers van de Belastingdienst en het ministerie […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Alle baby’s krijgen vitamine K toegediend na de geboorte

Advies Gezondheidsraad: geef baby’s vitamine K met injectie Vitamine K-injectie voor baby’s vermindert risico op bloedingen. De Gezondheidsraad adviseert zuigelingen die borstvoeding gaan krijgen voortaan na de geboorte vitamine K toe te dienen via een intramusculaire injectie. Dat vermindert het risico op het ontstaan van bloedingen die tot levenslange invaliditeit kunnen leiden. Dit schrijft de […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Vaderschapsverlof belangrijk voor kind, vader en moeder.

In Nederland nu nog geen betaald vaderschapsverlof. Met een kinderwagenactie vragen 25 organisaties dinsdag 11 april van 13.15-14.45 de politiek om zo snel mogelijk betaald vaderschapsverlof in te voeren. Met een nieuwe Tweede Kamer en de formatie in volle gang liggen er nu kansen voor een uitbreiding van het betaalde vaderschapsverlof. Het merendeel (68%) van […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Ouders met kleine kinderen zijn vaker ziek

Ouders van jonge kinderen hebben vaker een infectie van de bovenste luchtwegen dan leeftijdsgenoten zonder of met oudere kinderen.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Het mooiste babyshower cadeau!

Vieren jullie met vriendinnen een babyshower? En wil je de aanstaande mama eens goed verrassen met een babyshower cadeau? Bekijk dan hieronder onze collectie unieke sieraden, van lieve babyarmbandjes tot moeder & baby armbandjes. Allemaal betekenisvolle cadeaus om de aanstaande mama én de aankomende baby in het zonnetje te zetten. Zeker weten dat mama zo’n […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Nu live: JBZ Zorgapp amandelen verwijderen bij kinderen

Amandelen verwijderen bij kinderen. De nieuwe app is bedoeld voor ouders om hen te informeren over wat er in het ziekenhuis gaat gebeuren. In de app staan ook diverse filmpjes van de kinderwebsite van het Jeroen Bosch Ziekenhuis halloziekenhuis.nl. Ouders kunnen deze filmpjes samen met hun kind bekijken om hen goed voor te bereiden op […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Een telefoonhoesje met afbeelding van je baby?

Fotoalbum of telefoonhoesje met babyfoto Heb jij hier al eens aan gedacht? Een telefoonhoesje met een afbeelding van jullie baby? Je kunt deze hoesjes gebruiken voor je Iphone, Ipad of Samsung Galaxy. Als je zo’n prachtig hoesje met een afdruk van je baby laat maken kun je je telefoon helemaal niet meer missen. Een telefoonhoesje […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Gelukkige juf of meester maakt kinderen gelukkig'

Kinderen die denken dat hun juf of meester gelukkig is, zijn zelf ook vaker gelukkig.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Altijd in contact met je baby

Ik ben van mening dat elke moeder en baby de best mogelijke zorg verdient, zowel vóór, tijdens als na de geboorte van een kind. Een gezonde start is een gezonde toekomst! Als je voor het eerst moeder wordt, komt er veel op je af. Waarschijnlijk zit je met een hoop vragen, bijvoorbeeld over borstvoeding of […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Extra maatregelen tegen zwangerschapsdiscriminatie

Het kabinet gaat samen met maatschappelijke organisaties zwangerschapsdiscriminatie verder terugdringen. Zo komt er extra controle en wordt er meer aandacht besteed aan een betere melding en registratie van zwangerschapsdiscriminatie. Ook krijgen aanstaande moeders en werkgevers extra voorlichting over hun de rechten en plichten rond zwangerschap. Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Juiste hoeveelheid zuurstof voor te vroeg geboren kinderen

Met kastjes die automatisch zuurstof doseren is zorg voor te vroeg geboren kinderen verbeterd. Dat heeft promovenda Henriëtte van Zanten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) laten zien. Het LUMC is een van de eerste ziekenhuizen wereldwijd die zulke kastjes aanschafte en beoordeelde. Van Zanten promoveerde op 15 maart. De meeste baby’s die te […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Veilig en ontspannen naar huis na een bevalling in het Catharina Ziekenhuis

Na bevalling komt kraamverzorgende in het ziekenhuis De afdeling Verloskunde van het Catharina Ziekenhuis en kraamverzorgenden van ZuidZorg Kraamzorg en Kraamzorg Homecare zijn gestart met een warme overdracht van ziekenhuis naar thuis. Dat betekent dat de kraamverzorgende rond het tijdstip van ontslag in het ziekenhuis komt, kennis maakt met het gezin en bij de overdracht […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Te lang foliumzuur slikken zou mogelijk leiden tot obesitas bij kinderen'

Het lang slikken van foliumzuur door zwangere vrouwen zou de kans op obesitas bij hun kind kunnen vergroten.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Nieuw: Bobike ONE kinderzitje, veilig, comfortabel en Dutch design

Een kind heeft voor op de fiets een prachtig uitzicht. Daar openbaart zich de wereld, terwijl het achter zich de geborgenheid voelt van vader of moeder. Een echte VIP-plaats. Vooral als je in de Bobike ONE zit, het kinderzitje dat uitblinkt in veiligheid en comfort. De nieuwe Bobike is voorzien van een comfortabele zitting van waterafstotend […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Boekenhuisjes speciaal voor kinderboeken

Goed nieuws voor de kids in Amsterdam-Noord die van lezen houden: vanaf april vind je in de Vogelbuurt en de Van der Pekbuurt diverse boekenhuisjes speciaal voor kinderboeken. Iedereen kan daar gratis boeken uit halen – en natuurlijk ook in zetten.

Minimuminkomen

De kinderboekenhuisjes worden gemaakt door stichting Tolhuistuin, naar een idee van de Amsterdamse Corline van Es. De Tolhuistuin heeft al een leeshuis en een gewoon boekenhuisje langs de kant van de weg staan, maar dat bleek zo’n succes dat ze dit nu willen uitbreiden naar meerdere boekenhuisjes, en deze keer speciaal voor kinderboeken.

Willem Kaldenbach van de Tolhuistuin: „Er zijn een heleboel kinderen in de Vogelbuurt en Van der Pekbuurt en wij denken dat zij heel veel hebben aan kinderboeken. Kinderboeken staan niet op de prioriteitenlijst, eten en kleding gaan voorop. In deze buurten zijn kinderboeken zo een luxe, terwijl ze in andere buurten misschien wel worden weggegooid. Er zijn heel veel gezinnen die leven van de bijstand of minimuminkomen. Met deze kinderboekenhuisjes zijn de kinderen niet afhankelijk van hun ouders of school: ze kunnen ze zelf uitzoeken. Het is zo belangrijk dat kinderen lezen.”

De Kameleon

„Alle boeken zijn welkom”, zegt Kaldenbach. „Ze moeten alleen heel en compleet zijn en ook niet die van 45 jaar en ouder: taal verandert en de boeken moeten nog wel relevant zijn natuurlijk.” 

Kaldenbach is benieuwd wat er in komt. „Mijn lievelingsboek is Nachttrein naar Lissabon, die lees ik graag nog eens. Maar toen ik klein was, was ik heel erg fan van De Kameleon: die serie had ik allemaal.”

De bedoeling is dat de huisjes begin april worden geplaatst bij mensen in de voortuin, zodat alles goed bijgehouden kan worden. De makers zijn druk bezig boeken in te zamelen om in de boekenhuisjes te zetten. In elk boekenhuisje zouden rond de dertig boeken neergezet kunnen worden.

 

Lees meer

Bron: www.metronieuws.nl

Minstens 652 kinderen omgekomen in Syrië in 2016

Unicef stelt dat er in 2016 minstens 652 kinderen zijn omgekomen in Syrië. Dat is een toename van 20 procent ten opzichte van 2015. Dat komt naar voren uit een rapport dat de organisatie maandag heeft gepubliceerd. 

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Met de hand gegraveerde sieraden, draag je kinderen dichtbij je hart

Draag jij je kinderen, een speciaal woord of je geliefde het liefst de hele dag bij je? Dan is deze collectie met-de-hand gegraveerde sieraden iets voor jou. Tanja graveert armbanden, kettingen en bedels op ambachtelijke wijze met een speciale graveerpen, op ambachtelijke wijze met de hand. Vat je ontroerende moment, vriendschap of moederliefde in een […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

40 miljoen per jaar extra voor bestrijding armoede onder kinderen

Vijf samenwerkende organisaties krijgen 40 miljoen euro voor de bestrijding van armoede onder kinderen. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag bekendgemaakt.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Erasmus MC zet virtual reality in om kinderen te laten wennen aan operatie

Het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis begint in maart een project waarin virtual reality wordt gebruikt om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op een operatie.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Een gezonde baby begint met?

Ook voor Babytjes is het geven van vitamines belangrijk. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling. Een baby kan de eerste drie maanden zelf nog geen vitamine K aanmaken en om een bloedingen te voorkomen is het belangrijk dat je kindje dit toegediend krijgt. De eerste dosis vitamine K krijgt je baby na de geboorte […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

'Kwart sterfte jonge kinderen wereldwijd door vervuilde leefomgeving'

Een kwart van de sterfte van kinderen onder de vijf jaar wereldwijd is te wijten aan een ongezonde of vervuilde leefomgeving. Het gaat dan bijvoorbeeld om vies drinkwater, luchtvervuiling, meeroken of slechte hygiëne.

Lees meer

Bron: www.nu.nl

Betere kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen

Werkende ouders die gebruik maken van peuterspeelzalen straks ook recht op kinderopvangtoeslag Baby’s en peuters krijgen vanaf volgend jaar betere dagopvang. Ook bij de peuterspeelzalen gaat de kwaliteit omhoog. Daarbij krijgen werkende ouders die gebruik maken van peuterspeelzalen straks ook recht op kinderopvangtoeslag, zoals die nu al geldt voor de kinderopvang. De Tweede Kamer stemde […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Eerste baby in Lifelines NEXT-onderzoek geboren

Het UMCG volgt, in samenwerking met Lifelines, de komende jaren in het Lifelines NEXT-onderzoek 1.500 zwangere vrouwen en hun kind tijdens en na de zwangerschap. Op 25 januari 2017 is binnen dit onderzoek de eerste baby geboren: Olaf. Niet alleen een bijzondere gebeurtenis voor de ouders en grote broer, maar ook voor alle betrokkenen bij […]

Lees meer

Bron: www.babytjes.nl

Risico’s cytomegalovirus voor ongeboren baby groter dan gedacht

Als zwangere vrouw cytomegalovirus (CMV) oploopt, zijn de risico’s voor  ongeboren baby groter dan oorspronkelijk gedacht. Terwijl het niet altijd duidelijk is dat het om dit virus gaat, aldus Marjolein Korndewal. Zij promoveerde op dinsdag 24 januari aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).   CMV is een veelvoorkomend virus. Meer dan de helft van […]

Lees meer